Galéria

2020.03.15. 18:30

Színek, művészet és emberek a fényképeken

Fotóriporter kollégáink munkáiból készült kiállítás a Szinvaparkban.

Bájer Máté

Fotó: Kiss Viktor

A kiállítókat arról kérdeztük, hogyan választották ki a bemutatott képeket.

„Próbálok minden évben más témát választani: idén a természet és az élénk színek, valamint a különleges látványvilág került előtérbe – meséli Kozma István. – Ennek megfelelően inkább a történésekre fókuszáltam most.”

Vajda János több képe madártávlatból készült.

– Nem túl régen kezdtem el drónozni, ezért választottam ilyen felvételeket is. Alapvetően a személyes ízlésemet tükrözik a képek. Végignéztem az elmúlt évben készült anyagaimat, és azok kerültek a tablókra, amelyeket szerintem érdemes volt kiemelni: egy kis művészet, érzelmek és drónos felvételek.

Bujdos Tibor szerint egy fotóriporter legfontosabb feladata a találkozások megörökítése.

– Az emberi kapcsolatokat szeretném megmutatni. Lehet készíteni jól beállított képeket, állatos és sportfotókat, de a legfontosabb szerintem, hogy embereket mutassunk be az újság hasábjain.

Ádám János a mindennapi eseményeket hozta közelebb a nézőkhöz.

– Sokrétű a munkánk, ezt igyekeztem bemutatni. Számomra hivatás, életforma a fotóriporteri lét, amit már húsz éve folytatok, és még mindig nagyon szeretem.

(A borítóképen: Fotóriportereink a megnyitón. Balról: Kozma István, Ádám János, Vajda János és Bujdos Tibor| Fotó: Kiss Viktor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában