Gesztely

2020.03.16. 20:00

Sávlezárás a 37-es főúton!

A Szerencs irányába közlekedőket egy kilométeres szakaszon átterelik a szembe sávba.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kozma István

Hétfő reggel szembesültek vele a közlekedők: a 37-es főúton a belegrádi csomópont és a gesztelyi körforgalom előtti szakasz között szalagkorlát bontással átterelték a Szerencs irányába közlekedő forgalmat a szembe sávba. A lezárás nagyjából egy 1 kilométeres szakaszt érint. A terelőtáblák szerint útjavítás az oka a munkálatoknak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél érdeklődtünk, mi az oka a jelentős terelésnek.

„A 37-es főút Gesztelyi 1. Hernád-híd dilatációs szerkezetének cseréjét 2019 őszén kezdte el társaságunk, melyet a tél beállta miatt felfüggesztettünk és most folytatni tervezzük. A kivitelezés a jobb pálya hídjának javításával folytatódhat. Ezt követően a híd teljes lezárása lesz szükséges, és a bal pálya hídjának dilatációs szerkezetét is cseréljük. A híd teljes lezárása lehetővé teszi a gyorsabb munkát, továbbá azért is van rá szükség, mert a tavaly végzett munkálatok ideje alatt ugyan csak egy sáv volt lezárva, de a közlekedők nagy része a sebességkorlátozást nem tartotta be, a keskeny munkaterület mellett rendkívül gyorsan haladtak el, veszélyeztetve a dolgozók testi épségét” – tájékoztatták lapunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában