hídjavítás

2020.03.26. 19:00

Megfordították a pályalezárást a 37-esen Gesztelynél!

Ezúttal a Miskolc irányába közlekedőket terelik át a szembe sávba, mintegy egy kilométeres szakaszon.

Horváth Imre

Forrás: ÉM-archív

Fotó: Kozma István

Március 16-án reggel szembesültek vele a közlekedők: a 37-es főúton a belegrádi csomópont és a gesztelyi körforgalom előtti szakasz között a szalagkorlát megbontással átterelték a Szerencs irányába közlekedő forgalmat a szembe sávba. A lezárás nagyjából 1 kilométeres szakaszt érintett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél akkor megtudtuk, a híd dilatáció javítása az oka a terelésnek és lezárásnak.

„A 37-es főút Gesztelyi 1. Hernád-híd dilatációs szerkezetének cseréjét 2019 őszén kezdte el társaságunk, melyet a tél beállta miatt felfüggesztettünk és most folytatjuk. A kivitelezés a jobb pálya hídjának javításával folytatódhat. Ezt követően a híd teljes lezárására lesz szükség, és a bal pálya hídjának dilatációs szerkezetét is cseréljük. A híd teljes lezárása lehetővé teszi a gyorsabb munkát, továbbá azért is van rá szükség, mert a tavaly végzett munkálatok ideje alatt ugyan csak egy sáv volt lezárva, de a közlekedők nagy része a sebességkorlátozást nem tartotta be, a keskeny munkaterület mellett rendkívül gyorsan haladtak el, veszélyeztetve a dolgozók testi épségét” – tájékoztatták akkor portálunkat.

A javítást rekord gyorsasággal elvégezték a jobb pálya belső sávjában, amelynek eredményeként csütörtökön reggel feloldották a korábbi pályazárt, viszont azonnal átpakolták a táblákat és délelőttől már a bal oldali, Miskolc irányába tartó pályát zárták le, és ezzel párhuzamosan a jobb pályaszakaszon osztották meg a forgalmat. Délután már a dilatáció javításnak is nekikezdtek.

Érdemes tehát ezen a szakaszon továbbra is figyelmesen, a kihelyezett sebességkorlátozásokat betartva vezetni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában