Koronavírus

2020.03.24. 17:00

Korlátozások vannak az edelényi kórházban is

Az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet valamennyi tagintézményében korlátozásokat vezettek be március 17-től.

Horváth Imre

Az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet valamennyi tagintézményében korlátozásokat vezettek be március 17-től. A szakrendeléseket, szakambulanciákat, valamint a fekvőbeteg-ellátásokat kizárólag azok a személyek vehetik igénybe, akiknél nem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ezért a kórház főépületébe történő belépést követően minden betegnek egy úgynevezett elővizsgálati ponton kell jelentkeznie, ahol lázmérést és kérdőívkitöltést végeznek.

A járóbeteg-ellátási tevékenységet a betegbiztonság veszélyeztetése nélkül mérsékelték, tervezett egészségügyi ellátást csak akkor végeznek, ha életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében kerül rá sor. A tüdőszűrés szünetel, csak azokon a munkavállalókon végzik el, akiknek a munkába állásához elengedhetetlenül szükséges, vagy azonnali teendőhöz van rá szükség. De dr. Daher Pierre főigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a diagnosztikai eljárások leletei felkerülnek az EESZT-rendszerbe, ahonnan letölthetők, így nincs szükség papíralapú leletek személyes átvételére.

(A borítóképen: Edelényi kórház | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában