együttműködési hálózat

2020.03.11. 17:00

Jól működő kulturális hálózatot építettek

A létrehozott hálózatnak köszönhetően tudnak egymás programjairól.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Összesen mintegy kétszáz kulturális intézményt és szervezetet vont be egy közös információs és együttműködési hálózatba az a Három folyó, két ország, egy régió elnevezésű, határon átnyúló program, amely kedden zárult Sárospatakon. Az eseményen az európai uniós pályázati forrásból megvalósult, egy éves projekt során együttműködő szervezetek vezetői összegezték a tapasztalatokat.

Gabri Rudolf, a szlovákiai Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke, valamint Bordás István a sárospataki Kult-túra Alapítvány elnöke egyformán kiemelték: legnagyobb eredménynek azt tartják, hogy a résztvevők között személyes kapcsolat alakult ki, amely a további közös gondolkodáshoz is jó alapot ad. A létrehozott hálózatnak köszönhetően tudnak egymás programjairól, részt tudnak venni a másik rendezvényein.

Mint elhangzott, a program során lezajlott egy kulturális menedzsment képzés is, amely a határ mindkét oldalán használható tudást és információt kínált a résztvevőknek. Az együttműködés folytatásáról szólva az előadók kifejtették: már számos ötlet megfogalmazódott a szereplők részéről azzal kapcsolatban, mit is szeretnének megvalósítani a jövőben.

Gabri Rudolf beszámolt arról is, hogy egyesületük már elnyert egy újabb pályázatot, amely már négy országra szól, vagyis a szlovákiai és magyarországi szereplőkön túl ukrajnai és romániai partnereket is bevonhatnak a hálózatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában