koronavírus

2020.03.19. 11:43

Járványkórház – így készül a miskolci Semmelweis kórház

A miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: Bujdos Tibor/illusztráció

Részben a fertőzésveszély csökkentése, részben az egészségügyi erőforrások leghatékonyabb felhasználásának érdekében a következő intézekedéseket hozta az intézmény vezetése – olvasható a kórház weboldalán.

- A Semmelweis Tagkórház Rendelőintézete a következő 48 órában változatlan munkarendben üzemel. A következő naptári héten történhet változás a rendelési időket illetően, ezekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a Semmelweis Tagkórház fekvő ellátásának területe minősül át járványügyi ellátó központtá, várhatóan a szakrendelőt tovább üzemeltetjük a későbbiekben.

- A Kórház valamennyi telephelyén a járóbeteg ellátásokat üzemeltetjük, azonban továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes, sürgős szükséget szenvedő, avagy az ellátás elmaradása esetén vélhetően maradandó egészségkárosodást elszenvedő betegeket látjuk el.

- Kiemelt hangsúly fektetünk a daganatos betegek ellátására, ezen a területen semmilyen korlátozást nem vezettünk be és a jövőben sem tervezünk korlátozó intézkedéseket.

- A Semmelweis Tagkórház telephelyén a Légzőszervi Rehabilitációs Osztály és a Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály, illetve az egynapos szemészeti sebészeti osztály működését felfüggesztjük. A felmerülő rehabilitációs igényeket a jövőben a Szent Ferenc Tagkórházba csoportosítjuk át, de ilyen jellegű ellátásra kizárólag nyomós indokkal, aktív fekvőbeteg osztályok kérésére kerülhet sor. A felszabaduló kapacitásokat a járványügyi ellátás céljára csoportosítjuk át.

- 2020. március 20-a reggel 8.00 órától szünetel a betegfelvétel a Semmelweis Tagkórház Ideggyógyászati Osztályán, valamint Szülészet-nőgyógyászati osztályán. Valamennyi ideggyógyászati panasszal bíró beteg, illetve szülészeti, nőgyógyászati ellátást igénylő beteg ellátása a Szentpéteri kapui telephelyen történik. Ezért kérjük pácienseinket, hogy a pénteki napon ellátás céljából már a Szentpéteri kapui kórháztömbben jelentkezzenek. A szülészeti esetek ellátása során természetesen továbbra is biztosítjuk a szabad orvosválasztás lehetőségét, az erre irányuló szervezési intézkedéseket megtettük.

- Kifejezetten kérjük a lakosságot: a kórház irányába telefonon történő megkeresést csak rendkívül indokolt esetben tegyenek, ugyanis az esetek 90 százalékában a betegjogokra, illetve a vonatkozó információs szabályozókra tekintettel nincs módunk érdemi információt közölni. Az ellátásbeli változásokról a kórház weblapján folyamatosan értesítjük Önöket.

A kórház működésének újrastrukturálása kapcsán további intézkedések várhatóak, amelyekről 24-36 órán belül nyújtunk tájékoztatást a lakosság irányába.

Az oldalon friss információkat találnak az aktuális intézkedésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában