Koronavírus

2020.03.16. 22:05

Járóbeteg-ellátás: csak sürgős esetekben!

A járó- és a fekvőbeteg-ellátás területén is korlátozások bevezetéséről döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében – tudatja az intézmény vezetése a kórház weboldalán.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Mint írják, a járványügyi helyzet változása és az ebből adódó infektológiai kockázat szükségessé teszi az intézmény működési rendjének átstrukturálását. Emiatt kérik, hogy azok a betegek, akiknek ellátása nem életveszélyes, sürgős vagy tartós, maradandó egészségkárosodás céljából történne, a járóbeteg rendeléseket ne vegyék igénybe!

Az előjegyzett betegek esetében az érintett betegellátó osztályok nyújtanak tájékoztatást arról, hogy az előjegyzési rend változik-e.

Hasonló szempontok alapján korlátozzák a fekvőbeteg osztályokra történő felvételt, illetve mindazon betegeket, akiknek ellátásához nem elengedhetetlen a kórházi fekvőbeteg környezet biztosítása, 24-48 órán belül haza engedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában