Katonai hagyományőrzés

2020.03.19. 18:00

Huszártáborba várták a kadétokat Kisgyőrben

Kipróbálhatták, milyen a vívás, a lovaglás, a huszárélet.

Nagy-Hankó Krisztina

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület „Borsodi Huszár Levente és Kadét Tábor” címmel indított rendezvénysorozatot egy támogatásnak köszönhetően. Első rendezvényüket Kisgyőrben, a Kopasz-tónál tartották meg a közelmúltban.

Élményszerű programok

A programsorozat célja, hogy megismertesse a fiatalokkal és gyerekekkel a katonai hagyományőrzést, valamint hogy átfogó képet nyújtson az ezzel kapcsolatos sport- és szabadidős tevékenységekről, továbbá a huszárszellem átörökítése az ifjú generációnak. Mindezek élményszerű cselekvő megismerésére hivatott ez a háromnapos tábor, ahol a lovaglás mellett többek között kipróbálhatták magukat a szablyavívás és íjászat területén, valamint érdekes előadásokat hallhattak a Bükk térség természetrajzáról és történelméről. Az alapvető lóval való bánásmódot és a lovasoktatást szintén szakemberekből álló csapat segítette – tudtuk meg Billik Miklóstól, az egyesület elnökétől.

Egy huszártábornak megfelelően az éjszakát katonai sátorban, matracokon töltötték a résztvevők, a lovakat az ifjú kadétok együtt készítették fel a közös munkára a huszárokkal, és akinek kedve volt, még a tábori konyhán is kipróbálhatta tudását. A szabadban eltöltött kellemes nap után este az elmaradhatatlan tábortűz mellett együtt énekelhették a régi huszárnótát: „Huszár gyerek, huszár gyerek szereti a táncot…”

(A borítóképen: Ugyanúgy élhettek a résztvevők a huszártáborban, mint eleink| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában