Anno 1970-ben írtuk

2020.03.07. 07:30

Felépítettek egy várost

Húsz év alatt húszezer lakás – a BÁÉV-nak nem kell szégyenkeznie.

Lila fénnyel kivilágított Avasi kilátó a koraszülöttek világnapján Miskolcon 2019. november 17-én.

Forrás: ÉM

Modern vonalú épületek, szépen rendezett bérházak, új iskolák és óvodák, egyszóval szembetűnő létesítmények. Legtöbbjük alkotója a BÁÉV kollektívája – vezeti fel a cég munkájáról szóló írását az Észak-Magyarország 1970. március 1-jén.

„Elismerjük eredményeiket”

Munkájukkal szinte az egész megyében találkozunk. Fáradozásaik nyomán épül és szépül Borsod; egyre több család költözik új otthonba – sorolja a szerző, hozzátéve: „ha néha bíráljuk is munkájukat, alapjában véve mégis elismerjük eredményeiket. Büszkén mutogatjuk a Miskolcra érkezőknek a Kilián lakótelepet, az Avasi kilátót, legújabban pedig a házgyári építkezést.”

„Húsz esztendő alatt valóban sokat fejlődtünk” — ismeri el Vincze Géza, a Borsod Megyei Állami Építőipari Vállalat vezérigazgatója. „Ez megállapítható a korszerű technika és technológia alkalmazásában, a munka- és termelésszervezés fejlődésében, a termelékenység és a jövedelmezőség növekedésében, általában a műszaki és a gazdasági színvonal emelkedésében. Tavaly négyszer annyit termelt a vállalat, mint 1950-ben. Pedig létszámunk csupán 82 százaléka az akkorinak, viszont termelékenységünk hétszeresére növekedett. Húsz év alatt csaknem 20 ezer lakást építettünk fel, s ez mintegy 80 ezer lakosú városnak felel meg” – idézhetjük egyebek között az 1970-es cikkből.

(A borítóképen: Az Avasi kilátó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában