Gyász

2020.03.15. 12:15

Elhunyt Korzsényi Tibor, a Csodamalom Bábszínház alapítója

Március 13-án, 71 éves korában elhunyt Korzsényi Tibor, színész, bábos, a Miskolci Csodamalom Bábszínház alapító igazgatója – tájékoztatott a bábszínház.

Horváth Imre

1986-an alapította a Csodamalom Bábszínházat, Miskolc önkormányzatának gyermekszínházát. Az akkor még amatőr csoport a Fábián-malom épületében mutatta be előadásait, innen származik a Csodamalom elnevezés. Első előadásuk a Jancsi és Juliska volt 1986. szeptember 26-án. Az együttes hamar kinőtte az amatőr kereteit, 1992-ben már hivatalos színházként működött, és át is költözött a Kossut utcai épületbe. Az intézményt 1998-ig vezette.

1975-ben végzett bábszínészként, majd 1981-ig az Állami Bábszínház tagja volt. Ekkor szerződött Miskolcra a Tokaj Varietébe, ahol bábszínész parodistaként dolgozott.

Az Észak-Magyarországnak két éve adott interjút a kezdetekről, amelyben elmesélte: mikor felvetődött a bábszínház alapításának ötlete azonnal, gondolkodás nélkül belevágott. Rengeteg, színvonalas darabot állítottak színpadra, amelyeket határon túl is bemutattak, és nagyon gyorsan vált a bábszínház a miskolciak kedvencévé: telt házzal játszottak a közönség előtt. Bár a bábszínháztól a kétezres években elszakadt, a bábozás élete végégig elkísérte. Nyugodjék békében!

(A borítóképen: Korzsényi Tibor bábszínház alapító| Fotó: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában