hídépítés

2020.03.23. 18:21

Csütörtöktől sétálhatunk az Aradi sétányon

A Miskolctapolcai Strandfürdő I-es és II-es ütemét összekötő híd építési munkálatait folytatják, ám a kivitelező egy biztonságos „közlekedő-folyosót” épít, így a gyalogos forgalom csütörtöktől ismét zavartalan lehet az Aradi sétányon – tudatta a miskolci önkormányzat sajtó osztálya.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Ádám János

Tavaly novemberben lakossági fórum keretében tájékoztatta a környéken élőket a városvezetés a Miskolctapolcai Strandfürdő II-es ütemének kivitelezéséhez kapcsolódó közlekedési változásokról. Mint ismert, az új beruházás munkálatai 2019 elején megkezdődtek, ennek fontos része volt az új és a meglévő létesítmény fizikai összekötése. A városvezetés kérte a kivitelezőtől, hogy ameddig csak lehet, ne zárja le a környéken élők egyik fontos gyalogos útvonalát, az Aradi sétányt, ám novemberben nem lehetett tovább halasztani ezt. 2019 decemberétől a híd építési munkálatai miatt elkerülhetetlenné vált a sétány lezárása.

A lakosság felé mind a városvezetés, mind a kivitelező azt az ígéretet tette, hogy a szerkezetépítési munkálatokat követően, amint lehetőség lesz rá, azonnal visszaáll a gyalogos közlekedés. A kivitelezés jó ütemben halad, a biztonságos gyalogos forgalomhoz szükséges helyreállítási munkálatok, illetve a gyalogosokat védő szerkezet az Aradi sétányon március 26-ára elkészül, így ezen nap 18 órájától az átjárás ismét biztosított lesz. Azonban a gépjárművekkel az áthaladás továbbra sem lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában