Anno 2000-ben írtuk

2020.03.22. 07:30

Borokat tiltottak ki

Nem árusíthatnak akármit Tokaj-Hegyalján, csak a helyit.

TO GO WITH AFP STORY BY ZOLTAN SIMON: Bottles of Tokaj wine are seen in the factory of 'Tokaj Kereskedohaz' in the Hungarian village of Tolcsva 09 July 2007. Wine producers from new European Union members in central and eastern Europe say that EU's plans to reform the wine sector will come at their expense and could have "dramatic" implications. AFP PHOTO/ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Fotó: AFP

A tokaj-hegyaljai vendéglátóhelyeken csak hegyaljai lédig bort mérhetnek ki a tulajdonosok ezután – tudatja az Észak-Magyarország 2000. március 16-án. A hegyközségi tanács a hegyaljai borok eladhatósága érdekében döntött úgy, hogy sem fehér, sem vörös lédig bor behozatalát nem engedélyezi.

Törvény írja elő ugyanis, hogy a zárt borvidékeken a hegyközségi tanácsokkal kell engedélyeztetni a hordós, illetve kannás termékek behozatalát. A palackos borok természetesen nem tűnnek el a szórakozóhelyek és italboltok pultjairól – teszi hozzá a megyei napilap beszámolója.

Előminősítés

A Tokaj-hegyaljai Hegyközségi Tanács arról is döntött, hogy létrehozzák a bor-előminősítő bizottságot, amely Tokajban működne.

(A borítóképen: A helyi boroké az elsőbbség Tokaj-Hegyalján (illusztráció) | Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában