tankerületi kitüntetés

2020.03.11. 19:30

Az iskola legjobb tanulója

Enikő tankerületi kitüntetést kapott szorgalmáért, de a színdarabokat is nagyon szereti.

Hegyi Erika

Simon Enikõ az iskola jó tanulója

Fotó: Bujdos Tibor

Simon Enikő, a Szemerei Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Szereti a történelmet, az irodalmat, a matekot, és színdarabokban is szívesen szerepel. Mivel ő az iskola legjobb és legszorgalmasabb tanulója, nemrég tankerületi kitüntetést vehetett át.

– Nem gondoltam, hogy én kapom majd a kitüntetést, és azt sem, hogy én tanulok a legjobban az iskolában. De nagyon jó érzés volt, amikor kiderült, hogy enyém az elismerés. A bizonyítványomban ötösök és négyesek vannak, nagyon szeretek tanulni, és a tanórákat is szeretem, mert sok érdekes dolgot hallok a tanáraimtól. Délután napközi van az iskolában, akkor az írásbeli házikat készítem el, és amikor hazamegyek, még megtanulom a szóbeli leckéket is. Ezt még reggel átismétlem, és amikor jön a dolgozat, már mindent tudok – sorolja Enikő.

Nagy álmok

Elmeséli azt is, hogy az iskolában gyakran adnak elő színdarabokat, és ezekben is szívesen vállal szerepet. Legutóbb a Lúdas Matyit vitték színre, ő játszotta Matyi édesanyját. Korholta is a lusta fiát, hogy egész nap csak heverészik, nem dolgozik semmit. Humoros jelenet volt. Karácsonykor pedig a Kis hercegnő című színdarabban szerepelt. Ebben nevelőnő volt.

– Szeretek tanulni. Az a célom, hogy minél tovább jussak. Az álmom, hogy fodrász legyek, ehhez először érettségit kell szereznem. De ha jól megy a tanulás a középiskolában, akkor egyetemre is jelentkezhetek. Ha ez sikerülne, akkor tanár szeretnék lenni – árulja el terveit Enikő.

Ő egyébként Fáj községben lakik, megyénk egyik legszegényebb és leghátrányosabb helyzetű településén. Az ottani kis iskolába csak az alsósok járnak, a felsősök Szemerére utaznak mindennap. Enikő nagyon szereti ezt az iskolát, és a tanárait is. Két bátyja van, ők is a szemerei iskola diákjai voltak.

Ösztöndíj segíti

– Ha otthon nem kell tanulnom, akkor szívesen nézem a tévét. Nagyon szeretem a Holle anyót, mert az arról szól, hogy a szorgalmas, jó emberek elnyerik a jutalmukat. A telefonomon videókat szoktam nézni, de amikor a testvéreim kimennek focizni, akkor én is beállok közéjük. Mert a focizás is jó szórakozás – sorolja Enikő.

Azt már mentortanárától, Kiss Zsoltnétól tudjuk meg (ő egyébként az iskola igazgatóhelyettese is), hogy a szorgalmas diáklány részese az Útravaló programnak is. Ennek keretében ösztöndíjat kap, mentortanára pedig minden támogatást megad neki a tanuláshoz. Bár Enikőnek nem kell sok biztatás és segítség, hiszen szorgalmas és tehetséges. A tankerülettől oklevelet és könyveket kapott ajándékba. Az iskola fővárosi támogatóitól pedig egy számítógépet. Enikő ez utóbbinak nagy hasznát veszi, hiszen vannak az iskolában úgynevezett netes házik is. És persze a gépen játszani is lehet.

(A borítóképen Simon Enikő látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában