adományozás

2020.03.11. 19:00

Az adományozás volt az utolsó kívánsága

A fiatalember halála előtt megígértette munkatársaival, hogy továbbra is segítik a szemerei gyerekeket.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM/Illusztráció

Megható történet. Évekkel ezelőtt készült egy televíziós riport arról, hogy megyénk hátrányos helyzetű kistelepülésein mekkora gondot okoz a szülők munka nélkülisége, szegénysége. A riportban szemerei gyerekek szerepeltek, akiknek nem volt téli csizmájuk, kesztyűjük és sapkájuk. Télvíz idején vékony kabátkában mentek vízért a kútra. A riport megrázó volt, de mindenképpen hasznos.

Jobbá tenni

Mert akkor felfigyelt a szemerei gyerekek nehéz sorsára az egyik budapesti cég dolgozója, egy fiatalember, aki elhatározta, hogy megpróbálja jobbá tenni a településen élő kicsik életét. Barátai és munkatársai segítségével gyűjtésbe kezdett. Több zsáknyi és doboznyi ruhát, játékot és édességet ajánlottak föl a segítők. A fiatalember akciója azonban nemcsak egy évre szólt, hanem karácsony előtt minden évben elhozta adományait. A riport után három évvel azonban súlyos betegség győzte le, és elhunyt. De halála előtt megígértette a munkatársaival, hogy folytatják a szemerei iskola támogatását. Így aztán azóta is minden évben megérkezik a sok-sok meglepetés a gyerekekhez. Van, hogy 3 személyautóval tudják csak elszállítani az adományokat, máskor furgonnal jönnek. Minden gyereknek jut ruha, játék, könyv és édesség. Akik esetleg ebben az időszakban hiányoznak az iskolából, a pedagógusok nekik is tesznek el az ajándékokból – mesélte el lapunknak Szilvási Ildikó iskolaigazgató.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában