Mentősök

2020.03.25. 20:00

A szeretet mellett itt a „felajánláscunami” is

Sokan szeretnének hozzájárulni az életmentő munkájuk támogatásához.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Az Országos Mentőszolgálat, 255 mentőállomásán, több mint nyolcezer életmentő küzd az új koronavírus ellen. Mint írják: elhivatott bajtársaikra rendkívüli szeretet zúdult az elmúlt napokban.

Olykor zavarba ejtő

Magyarország mentőállomásainak szinte mindegyikére érkeztek olyan felajánlások, amivel bajtársaik koronavírus elleni küzdelmét szeretné segíteni a lakosság. Tankolásnál ingyen kávét fogyaszthatnak, számos mentőállomás mosógéppel gazdagodik, pizzák, sütemények, üdítők érkeznek naponta az életmentőkhöz. A mentők hálásak és ígérik, hogy ahogyan eddig is, most is számíthatnak rájuk az emberek. Néha azonban zavarba jönnek a hősiesen helytálló életmentők, hisz volt, aki attól tett függővé egy felajánlást, hogy fotó sorozat készüljön a mentősökkel, és volt olyan is aki média megjelenést kért.

„Természetesen abban az esetben, amikor nincs járványügyi veszélyhelyzet, a mentők nyitottak erre, ám jelen helyzetben erre sajnos nincs mindig lehetőség, hiszen a mentők a biztonság érdekében csak szigorú eljárásrendek szerint érintkezhetnek környezetükkel. A fotózást a járvány után szívesen bepótoljuk!” – írta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mosógépet kaptak

Megyénkben is mindenhová érkeztek felajánlások. A Sajószentpéteri Mentőállomáson például nem csak pizzával és kávéval kedveskedtek már az ott dolgozóknak, de egy mosógéppel is egy magánszemély felajánlásában. Míg a szerencsiek Bártfay Emese, monoki polgármester és Tőkés Csaba alpolgármester felajánlásában gazdagodtak automata mosógéppel. Így az állomásokon kimoshatják a munka közben hordott ruhájukat, és nem kell az ehhez hazavinni.

(A borítóképen: Az ajándék mosógép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában