jótékonysági bál

2020.03.12. 18:00

A magyarságtudat erősítésére

A jótékonysági bálon befolyt összegből két iskola diákjai juthatnak el határon túli területekre.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben is telt ház mellett, nagy sikerrel zajlott le az a jótékonysági est, amelynek a Digitális Erőmű épülete adott otthont. A jó hangulatú közösségi rendezvénynek a szórakozás mellett egy másik fontos célja is volt, csakúgy mint a korábbi esztendőkben. A társadalmi összefogás erejének köszönhetően ugyanis félmillió forint gyűlt össze, amelyet a szervezők és a résztvevők tudatosan az Ózdi Szakképzési Centrum részére ajánlottak föl. Ezt az összeget a diákok magyarságtudatának megerősítésére fordítja az iskola vezetése.

Az egyik misszió

A szerdai, sajtótájékoztatóval egybekötött adományátadó ünnepségen Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű vezetője elmondta: minden évben nagy örömmel beszél erről a rendezvényről és azokról az egyéb, polgári értékeket közvetítő programokról, amelyek az intézményben megvalósulnak. A több missziójuk közül ez az egyik, amely jótékonysági célt is megfogalmaz. Minden évben üzennek valakinek, hogy Ózdról figyelnek rájuk. Közvetlenül mindig megszólítják azt a szervezetet, amit éppen támogatnak. A mostani eseménynek azonban közvetett üzenete is volt: mégpedig az, hogy rendkívül fontos lenne, hogy a jelenleg Ózdon tanuló középiskolás diákok az érettségi után is a városban maradjanak.

Fontos feladat

– A székely szabadság és Trianon évfordulója kapcsán kettős apropója volt a jótékonysági estünknek – fogalmazott az eseményen Riz Gábor országgyűlési képviselő. – A magyarországi magyaroknak különleges feladatuk van a történelmünk és a saját lelkiismeretünk miatt is. Ápolnunk kell a kapcsolatot a határokon túli magyarokkal, és az is fontos, hogy az ózdi fiatalok eljussanak ezekre a csodálatos vidékekre.

A Forum Hungaricum Kft. ebben az évben a Rombauer Alapítvánnyal közösen szervezte meg az eseményt, így lehetőségük nyílt arra, hogy a korábbi 300 ezer forintról félmillióra növeljék az adomány összegét. Ebből a pénzből két oktatási intézmény diákjai juthatnak majd el határon túli városokba.

– Köszönet jár azoknak, akik létrehozták a bált, és ezzel kapcsolatban gondoltak ránk – fogalmazott Tuza Ottó intézményvezető. – A hazafias gondolatok rendkívül fontosak, ezeket én is és a diákok is lényegesnek tartjuk. A gyerekek így egy kicsit közelebbről megismerkedhetnek a magyar történelem azon korszakával is, amely a történelmünk egyik gyászos évfordulójához közeledik. Amikor a fiatalok több száz kilométerre az otthonuktól kiszállnak a buszból, magyarul szólnak hozzájuk, az itthonihoz hasonló étellel kínálják őket és honfitársként szólítják mindegyiküket, azt az érzést át kell élni. Éppen ezért hatalmas dolognak tartom, hogy ezek az utazások megvalósulhatnak.

(A borítóképe az átadáson készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában