ásványkiállítás

2020.03.07. 19:23

A földtan szépségei kicsiknek, nagyoknak

Ametiszt, rózsakvarc, holdkő vagy kagylók, korallok, tengeri kövületek – ezek sokasága megtalálható a börzén.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

A Herman Ottó Múzeum ásványtára idén 40 éves, ezért ennek kapcsán egy szakmai konferenciával kezdődött a kiállítás programja. A 38. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválra, a 100-nál is több kiállító nemcsak hazánkból, külföldről is érkezett. Az ásványgyűjtőket az új leletek, ritkaságok vonzzák ide – mondta Dr. Kónya Péter, a Magyar Minerofil Társaság elnöke.

Ez tradicionális nagy börzének számít Magyarországon, ilyenkor azok a gyűjtők is eljönnek, akik máshova már nem járnak. Ugyanakkor nemcsak a szakmának, de a családoknak is tudnak programot biztosítani. A földtudományi játszóházban a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a tudnivalókkal. Az érdeklődők vetített képes előadásokon vehettek részt. A rendezvény a vasárnapi nőnappal is egybeesett: a hölgyek számára rengeteg ajándéktárgyat, ékszert kínáltak a börzén., amelyeknek színes volt a palettája. Tehát minden korosztály talált magának megfelelő programot a két nap alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában