járvány

2020.03.21. 15:00

A barcikai kórházban is teljes a vírus elleni készültség

A Kazincbarcikai Kórházban is bevezették a korlátozásokat.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

Mivel a kormányzati intézkedéseket minden informatív felületen megjelentettük, jelentősen csökkent a betegszám – tájékoztatott Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Látogatási tilalom van életben, csomagokat csak a portán lehet letenni a betegek számára, ahonnan a kollégáink eljuttatják őket a megfelelő helyre. Belépési pontot hoztunk létre, csak itt lehet bejutni. A fekvőbeteg-ellátás nem szűnt meg, de az előjegyzett betegellátásokat megszüntetjük, kivéve, ahol sürgős ellátás van. A szülőszobákon nincs lehetőség papás szülésre, a sebészeten pedig az elektív beavatkozásokat csak sürgős, életveszélyes állapotban lévő betegeken lehet végrehajtani.

Infektológia nincs

Létrehoztak egy tizenegy ágyas részleget is, ahol minden lehetőség és felszereltség adott a betegek izolálására és ellátására, amennyiben a kórházban lenne olyan beteg, akinél koronavírus-fertőzés gyanúja áll fenn. Ugyanebből a célból a kórházi személyzet részére is létrejött egy tizenöt ágyas karanténrészleg. Tóth Gábor elmondása szerint ezeknek a bővítése bármikor megoldható, de hangsúlyozta, náluk nincs infektológia, ezért a koronavírusfertőzés-gyanús betegeknek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházának infek­tológiáján kell jelentkezniük.

– A kórházban az Koronavírus Operatív Tanács rendszeresen ülésezik, hogy mindenre azonnal tudjunk reagálni – mondta Tóth Gábor. – Szerencsére azt tapasztaljuk, a közösségi összefogás ereje nagyobb, mint valaha. Olyannyira, hogy Berente önkormányzata egymillió forintot adományozott a kórháznak, s egy autóval is bővítették a gépkocsiállományunk, amelynek a benzinköltségét is ők fizetik.

(A borítóképen: A KolorCity berendezkedett a védelemre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában