X-faktor tehetségkutató

2020.02.26. 12:30

Színes meghallgatás

A helyi meghallgatáson többnyire rap számok kerültek terítékre.

Bájer Máté

Fotós:

Ősszel újra elindul az X-faktor tehetségkutató műsor. Az énekesek a budapesti RTL Klub Székházban és a vidéki meghallgatásokon kvalifikálhatnak a mentorok elé. Miskolcra múlt héten, péntek délután érkezett a tehetségkutató; a Szinvapark emeletén várták az érdeklődőket.

Az első produkció kezdetéig körülbelül harminc néző gyűlt össze, emellett többen is jelentkeztek versenyezni: az utóbbiakról kiskamerás felvétel készült.

– Izgatottan várjuk mindig a vidéki meghallgatásokat – mesélte lapunknak Pirisi Ferenc, szervező casting szerkesztő. – Vannak, akik nem mernek egyből a kamerák elé állni a székházban, de egy ilyen, kisebb nyilvánosság előtt zajló megmérettetéshez már van elég bátorságuk.

Jó hangulatban szoktak telni ezek az események: valamikor – ha látják, hogy kellőképpen változatosak a produkciók – a közönség tagjai közül is jelentkeznek énekelni. Őket persze gyakran noszogatni kell; vannak rejtett tehetségek, akiknek szükségük van a biztatásra.

A helyszínen nem született egyből döntés: a vidéki meghallgatások felvételei tovább kerülnek egy szakmai stábhoz, ők bírálják el a produkciókat. Akik ezen a rostán továbbjutnak, azokat telefonon értesítik.

– Műfaji megkötésünk nincsen, nem mondjuk meg, hány éveseket keresünk: akár idősebb, akár fiatalabb versenyzőket is szívesen látunk, annyi kitétellel, hogy a jelentkezéshez be kell tölteni a 14 évet – szögezte le Pirisi Ferenc.

A miskolci meghallgatás színesre sikerült: volt, aki klasszikus slágerrel készült, más saját szerzeményt adott elő. Az előadások között több rap produkció is elhangzott.

(A borítóképen Lakatos László versenyző és barátai)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában