X-faktor tehetségkutató

2020.02.26. 12:30

Színes meghallgatás

A helyi meghallgatáson többnyire rap számok kerültek terítékre.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

Ősszel újra elindul az X-faktor tehetségkutató műsor. Az énekesek a budapesti RTL Klub Székházban és a vidéki meghallgatásokon kvalifikálhatnak a mentorok elé. Miskolcra múlt héten, péntek délután érkezett a tehetségkutató; a Szinvapark emeletén várták az érdeklődőket.

Az első produkció kezdetéig körülbelül harminc néző gyűlt össze, emellett többen is jelentkeztek versenyezni: az utóbbiakról kiskamerás felvétel készült.

– Izgatottan várjuk mindig a vidéki meghallgatásokat – mesélte lapunknak Pirisi Ferenc, szervező casting szerkesztő. – Vannak, akik nem mernek egyből a kamerák elé állni a székházban, de egy ilyen, kisebb nyilvánosság előtt zajló megmérettetéshez már van elég bátorságuk.

Jó hangulatban szoktak telni ezek az események: valamikor – ha látják, hogy kellőképpen változatosak a produkciók – a közönség tagjai közül is jelentkeznek énekelni. Őket persze gyakran noszogatni kell; vannak rejtett tehetségek, akiknek szükségük van a biztatásra.

A helyszínen nem született egyből döntés: a vidéki meghallgatások felvételei tovább kerülnek egy szakmai stábhoz, ők bírálják el a produkciókat. Akik ezen a rostán továbbjutnak, azokat telefonon értesítik.

– Műfaji megkötésünk nincsen, nem mondjuk meg, hány éveseket keresünk: akár idősebb, akár fiatalabb versenyzőket is szívesen látunk, annyi kitétellel, hogy a jelentkezéshez be kell tölteni a 14 évet – szögezte le Pirisi Ferenc.

A miskolci meghallgatás színesre sikerült: volt, aki klasszikus slágerrel készült, más saját szerzeményt adott elő. Az előadások között több rap produkció is elhangzott.

(A borítóképen Lakatos László versenyző és barátai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában