kocsonyafesztivál

2020.02.18. 08:00

Rengeteget készítettek, mégis kevés volt belőle

A fokozott érdeklődés miatt szombattól már hiánycikk volt a kocsonya a fesztiválon.

Bájer Máté

Fotó: Ádám János

A szervezők szerint az idei Kocsonyfesztivál iránt óriási volt az érdeklődés.

„A látogatószám minden várakozást felülmúlt, becslések szerint másfélszer többen jöttek, mint tavaly” – nyilatkozta megkeresésünkre a miskolci önkormányzat sajtóosztálya.

A háromnapos télűző rendezvény költségvetéséről nincsenek még pontos adatok, de az ígéretek szerint minden nyilvános lesz, mihelyst befejeződik a szerződések összesítése, a kötelezettségvállalások kiegyenlítése.

„Azt már most ki lehet jelenteni, az elmúlt hét év viszonylatában az idei fesztiválon volt a legalacsonyabb az egy főre jutó költség” – vélik a szervezők.

Arra a kérdésünkre, hogy előzetesen milyen kiadásokkal számoltak, ugyanakkor még várjuk a hivatalos választ.

Félidőre elfogyott

Bár pénteken még számos árus kínálta, szombat este már arról lehetett hallani, hogy a Kocsonyafesztiválon nem lehet kocsonyát kapni. Úgy tűnik, ezt is a magas látogatottság számlájára kell írni.

„A helyi vendéglátósok közül a Vendelin, a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai, az Öreg Miskolcz Étterem és a Gasztro Műhely tagjai 10 000 adag kocsonyával készültek a fesztiválra. Rajtuk kívül a távolabbról érkező kiállítók, illetve a miskolci éttermek is árusítottak kocsonyát” – szól a hivatalos állásfoglalás.

Bár a vendéglátósok a korábbi mennyiségeket újragondolták – háromezer tányérral több kocsonya készült, mint tavaly –, a kereslet őket is meglepte: volt olyan stand, ahol 4000 adagot adtak el; többen húszasával vásárolták a miskolci kocsonyát.

(Hétfői helyzetkép: bontják a hatalmas érdeklődés mellett megrendezett Kocsonyafesztivál bódéit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában