Egészségügy

2020.02.05. 19:30

Ősszel már új helyen rendelnek az orvosok

Ahogy az időjárás engedi, indul a kivitelezés Hernádnémetiben.

Horváth Imre

A beruházás helyszíne

Forrás: ÉM

Bár sok településen okoz gondot, hogy háziorvost vagy védőnőt találjanak, teljesen más a helyzet az egészségügyi alapellátás terén Hernádnémetiben. A településen két felnőtt háziorvos közül választhatnak az ott élők, van gyerekorvos, védőnői szolgálat két védőnővel és fogorvosi ellátást is igénybe vehetnek az ott élők.

Nem fértek el

Szép állapotú és jól felszerelt egészségházzal is büszkélkedhet a település, azonban köszönhetően a széles körű egészségügyi alapellátásnak ezt sikerült alaposan kinőni.

Így amellett, hogy egy közös várótermet vesznek igénybe az egyik háziorvos és a fogorvosi ellátás páciensei, a másik felnőtt háziorvos már nem is fért el az épületben, ezért a település egy másik pontján kapott helyet. Amellett azonban, hogy ezzel a másik épülettel is vannak fejlesztési elképzelései az önkormányzatnak, azt is szerették volna, ha az egészségügyi ellátások egy helyre kerülnének, így ennek érdekében – pályázati forrás segítségével – a meglévő egészségház fejlesztése mellett döntöttek.

Külön várótermet kapnak – Az egészségháznak helyet adó telken bőven adott a lehetőség a bővítéshez, így egy új épület épül, amelyben két rendelőt és egy várótermet alakítanak ki a hozzá tartozó szociális helyiségekkel együtt – tudtuk meg dr. Orosz Zsolt polgármestertől. – Így ebbe a két rendelőbe kerül a két felnőtt háziorvos, ennek köszönhetően pedig minden ellátás külön épületrészt és várótermet kap. Ennek köszönhetően sokkal komfortosabb lesz a várakozás és az ellátás is – tette hozzá.

Az új épületrész alapját már kijelölték, és felszedték a térköveket is, amelyek korábban ezt a területet borították, és még ebben a hónapban – ahogy az időjárás engedi – az alapozással a kivitelezés is elindulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában