Miskolc

2020.02.20. 14:00

Örökre az életük része lehet a sport szeretete

Szerződést kötöttek: miskolci iskolákat támogat a Diósgyőri VTK.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Eszközök és felszerelések beszerzésére, valamint a sport infrastruktúra fejlesztésére nyújt támogatást miskolci oktatási intézményeknek a DVTK-t üzemeltető gazdasági társaság.

Az erről szóló megállapodást szerdán délután írta alá Sántha Gergely, a DVTK elnöke és dr. László István Miskolci Tankerületi Központ igazgatója a DVTK Stadionban.

Kiterjesztették

Sántha Gergely felidézte, a Diósgyőr FC Kft. évekkel korábban már kötött hasonló megállapodást, ezt terjesztették most ki DVTK-család három másik fontos sportágára, a jégkorongozókra, a kosárlabdázókra és a röplabdázókra.

– Nem biztos, hogy minden utánpótlás sportolónkból élsportoló lesz, de reméljük, hogy a sport felnőttként is az életük része marad és ezt az érzést átadják gyermekeiknek is, és szurkolóként is viszont láthatjuk Őket a DVTK család mérkőzésein – tette hozzá.

Az együttműködés legfontosabb célja a tankerület által fenntartott oktatási intézményekben megvalósuló testnevelési- és sportfeladatok, valamint a DVTK célkitűzéseinek együttes megvalósítása.

– A tankerület és a sportklub együttműködve biztosítja a DVTK-ban sportoló tanulók tehetségük szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét. Emellett a klub az iskolákban működő labdarúgó, kosárlabda, röplabda és jégkorong sportcsoportok számára eszköz és felszerelés tekintetben támogatást nyújt, és lehetőségeihez mérten támogatja a sport infrastruktúra fejlesztését is – folytatta a klubvezető.

Dr. László István hozzátette, programban első körben tíz intézmény – két kollégium, három közép- és öt általános iskola – vesz majd részt.

– Talán nem kell különösebben ecsetelnem, milyen klassz dolog együttműködni egy ilyen nagy múltú klubbal, mint a DVTK. Biztos vagyok benne, hogy a megállapodásból a tankerület, az érintett intézmények, és az ott tanuló diákok is profitálhatni fognak – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve: a klub és a tankerület vizsgálja a lehetőségeit, hogy a programot később esetleg tovább tágítsák.

(A borítóképen: Dr. László István (balra) és Sántha Gergely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában