Miskolc

2020.02.25. 15:30

Öregdiákok szakestélye

Jó hangulatban zajlott pénteken az I. Bláthy Ottó öregdiák-szak­estély.

Novák Krisztina

Forrás: Magánarchívum

Az MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziumában tartott szakestély két főszervezője Koroknai Sólyom – alias Vodka mindenekfelett – és Kiss Csaba – alias Solo – volt, utóbbi jelenleg a Miskolci Egyetem gépészkarának valétapénztárosa. A szakestély lényege, hogy a Bláthyban végzett és utána a Miskolci Egyetemen továbbtanuló, diplomát szerző egykori diákok találkozzanak.

„Rólunk, a bláthys éveinkről”

A gyülekezőnél kinyitották az iskola termeit, hogy aki szeretne, szét tudjon nézni és nosztalgiázhasson. A szakestély első fele az elért eredményekről szólt, a közös fotózás után lazább hangulatban hívták elő a szívüknek kedves és sokszor vicces emlékeket.

– Végre azon kevés iskolák közé tartozhatunk, amelyben összetartó közösség jött létre a középiskolai évek során – mondta büszkén Koroknai Sólyom. – Ezúton is szeretném megköszönni az iskola vezetésének, hogy támogatott minket és biztosította a helyszínt. Ez az este rólunk és a bláthys éveinkről szólt. Azzal, hogy ennyien eljöttek és érdeklődtek a régi osztálytársak és évfolyamtársak, vagy egyszerűen azt a szót használva, amit az egyetemen oly sokan ismernek: a bláthysok iránt, ez az összetartás az, aminek köszönhetően a szakestély létrejöhetett.

Az este folyamán közel hatvan tanár és diák osztotta meg egymással gondolatait és emlékeit. A szakestély éppen úgy, mint a Miskolci Egyetem, Selmecbányáról indult. A hagyományokhoz híven ezen az estén sem lehetett telefont használni, és gyertyafénynél, az asztalokat körbeülve, egymás felszólalásait meghallgatva utazhatott mindenki vissza a múltba.

(A résztvevők egy csoportja látható a borítóképen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában