Szikszó

2020.02.04. 12:00

Megalakult a Civil Tanács

Javaslataikat, véleményüket várják a hatékony városfejlesztés érdekében.

Horváth Imre

A képviselők munkáját segíti majd a Civil Tanács

Forrás: ÉM

Képviselő-testületi ülést tartottak január 29-én Szikszón, amelyen szakmai, technikai témák kerültek elsősorban napirendre. Arról már tájékoztatott dr. Piskóti István alpolgármester, hogy a várhatóan február 12-én tartandó következő ülés fogja tárgyalni – többek között – az éves költségvetést és az előző időszakot elemző, feltáró ideiglenes bizottság jelentését is.

Ötletekkel, javaslatokkal

Volt azonban egy érdekes és sokak által várt napirendi pont a január 29-i ülésen is, igaz, ezt zárt ülésen tárgyalták a képviselők. A lakosság ajánlása alapján ugyanis megválasztotta a Civil Tanács tagjait. Már az alakuló közgyűlésen bejelentette a ciklusprogramjában Sváb Antal, Szikszó polgármestere, hogy képviselőtársaival egyetértésben egy civilekből álló tanácsadó testületet szeretnének létrehozni, amelynek húsz tagja ötletekkel, javaslatokkal tudja támogatni a közgyűlés, a városvezetés munkáját. A beérkezett jelölések alapján tett a polgármester javaslatot, amelyet a képviselő-testület megvitatott, majd határozatot hozott.

– Terveim, terveink szerint a város főbb fejlesztési irányainak meghatározásában segítségünkre lehetnek. Javaslataikkal, véleményükkel, információikkal együttesen tudjuk Szikszót a lakosság érdekében közösen formálni. A személyek között vannak értelmiségiek, a történelmi egyházak helyi vezetői, gyakorlati szakemberek, művészek, vállalkozók. Bízom benne, hogy segítségükkel a nyílt, eredményes városvezetés és városfejlesztés még hatékonyabban valósulhat meg. Tudom, hogy városunkban még többször 20 fő is lehetne a tanácsban, így természetesen más tanácsaira is számítunk – írta Sváb Antal.

A tanács tagjai: Berki László, Csáki-Peleskey Zsuzsanna, Csomós Jánosné, Glonczi Zoltán, Gömöri József, Kerekes Sándor, Kereki Józsefné, Lakatos Ildikó, Lekner Balázs, Lengyel József, Mazúr József, Moldván Tibor, Molnárné Szacsuri Emese, Nyitrainé Jurácsik Antónia, Pallai Ádám, Parázsó Gábor, Puskás Ferenc, Sándor László, Szarvas István, Urbán Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában