Költségvetés

2020.02.25. 19:30

Másfél milliárdnyi beruházásról döntenek

Fontos kérdésekről döntenek Edelényben.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Mondhatni húsba vágó kérdéseket is tárgyal Edelény önkormányzatának képviselő-testülete a csütörtöki ülésén, ugyanis a város költségvetése is a grémium elé kerül.

Beruházásokkal terveznek

A 2020-as költségvetés előterjesztése összesen 4 milliárd 342 millió forint bevétellel tervez, amelynek nagyjából a fele, 2 milliárd 220 millió forint a költségvetési, míg a többi a finanszírozási bevétel. A költségvetési bevételek jelentős részét teszik ki az állami támogatások.

Az anyag kitér arra is, hogy 2020-ban a 2018-ban megkezdődött pályázatok lebonyolításai folytatódnak, jelentős részük várhatóan be is fejeződik. A tervezet közel 4 milliárd 286 millió forint költségvetési kiadással tervez.

A beruházási kiadási előirányzatok feladatonkénti részletezésében olyan befektetések szerepelnek, mint a 481 millió forinttal megjelenő iparterület kialakítása, a 329 milliós közösségi terek kivitelezése és a leromlott városi területek rehabilitációja, 170 millióval a Jó Szerencsét Császtán!, Edelény térségének bányászmúltját bemutató tematikus élménypark vagy 108 milliós összeggel a környezettudatos fejlesztések Edelényben, egy zöldebb városért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában