építkezés

2020.02.05. 14:00

Már épül Diósgyőr új tere

Megkezdődött Diósgyőrben a II. János Pál pápa tér kialakítása.

Szaniszló Bálint

A terv is látható

Fotó: Kozma István

A Szinva felé lépcsőzetes lejárattal, új kandeláberekkel és utcabútorokkal, valamint még több zöld felülettel, várhatóan az ősz végére készül el a megújult II. János Pál pápa tér. Burkolatba süllyesztett szökőkút és egyedi fás park is várja majd az arra járókat. Így lehet tömören összefoglalni, ami történni fog Diósgyőr ezen kiemelt közterületén. De lássuk a részleteket!

Kandeláberek, utcabútorok

A munkálatok előkészítéseként január 14-től – a Diósgyőri vár irányába – a 69-es autóbusz Diósgyőri városközpont megállóhelyét áthelyezték a Nagy Lajos király útja elejére.

A kivitelező ezen a héten vonul fel a területre, így múlt péntektől – egy behajtani tilos tábla kihelyezése mellett – elzárták a Nagy Lajos király útja végén lévő zsákutca szakaszt a forgalomtól.

A II. János Pál pápa tér tehát lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé, így a zöldterület közvetlen kapcsolatban lesz a vízfelülettel.

A II. János Pál pápa téren új sétányok kapnak helyet, melyeket kandeláberek, utcabútorok, évelő virágágyások és egyedi fák színesítenek, de egy látványos, burkolatba süllyesztett, nagyobb méretű szökőkút is helyet kap a tér ékeként. Az átépítés és a Szinva-patak mederrendezése mellett a közúti híd járdáját is szélesítik, a munkavégzés idején zavartalan marad a közúti forgalom. A híd szerkezetébe beépítik a jelenleg meder felett futó közművezetéket.

Őszre lehet kész

A munkával várhatóan 2020. őszére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a DHJ Építő Kft.

A II. János Pál pápa tért kialakítása a Diósgyőri városközpont integrált rehabilitációja címet viselő nagy városi projekt keretében történik közel 300 millió forintos összköltséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában