Miskolci Egyetem

2020.02.08. 14:00

Kirepültek az alma materből a friss diplomás egyetemisták

Pénteken folytatódtak a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepi szenátusülései.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

Péntek délelőtt az Állam- és Jogtudományi Kar, illetve a Gazdaságtudományi Kar végzősei, délután pedig a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, illetve az Egészségügyi Kar hallgatói vehették át diplomáikat. Prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora nyitotta meg az ünnepi ülést, és köszöntötte az állami, a társadalmi és a gazdasági élet szereplőit, a járási hivatalok vezetőit, a középiskolák igazgatóit és végül, de nem utolsósorban a diplomájuk átvételére készülő hallgatókat. Ezek után a Miskolci Egyetem legmagasabb rangú kitüntetését, a Doppler Professzori kitüntető címet vehette át dr. Forró László, a Lausanne-i Műszaki Egyetem professzora. Köszönőbeszéde után megkezdődött a diplomaosztó.

Jó érzés segíteni

– Nagy most a megkönnyebbülés, örülök a diplomámnak, a következő fázis a munkakeresésről szól majd – mesélte Ittes Flóra, aki az Egészségügyi Karon, gyógytornász szakon végzett, és motivációját is megosztotta velünk. – A testvérem karján megsérült egy ideg, amikor született, ezért kis korunkban rendszeresen járt gyógytornára, ahova én is elkísértem. Már akkor is láttam, milyen sokat lehet segíteni egy-egy ilyen kezeléssel. Azt hiszem, akkor fordult meg először a fejemben, hogy gyógytornász leszek. Jó érzés segíteni az embereken. Egerben jártam középiskolába, ezért ott vagy Miskolcon szeretnék elhelyezkedni az egészségügyben.

Veleczki Patrik a Műszaki Földtudományi Karon végzett földtudományi mérnökként, olaj- és gázmérnök specializációval.

– Már középiskolában volt arra ambícióm, hogy ezt a szakot válasszam. Fantasztikus érzés mérnökké válni, viszont szeretném folytatni a tanulmányaimat mesterképzés szakon is, hogy igazi, okleveles mérnök lehessek. A Mol Nyrt.- nek köszönhetően itt, a Miskolci Egyetemen folytathatom a tanulmányaimat duális képzés keretében olajmérnöki, angol nyelvű mesterképzésen, és közben lehetőségem nyílik arra, hogy a Molnál szerezzek gyakorlati ismereteket – sorolta a terveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában