Polgármester választás

2020.02.04. 09:30

Két településnek lett polgármestere vasárnap

Tirpák László lett Hidvégardó polgármestere, Hejőszalontán Anderkó József győzött.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor/illusztráció

A független Anderkó Józsefet választották Hejőszalonta polgármesterének. Nagy Géza, a település jegyzője elmondta: a megismételt voksolásra azért volt szükség, mert a tavaly októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki a korábbi polgármester Anderkó József, valamint egyik kihívója, Szabó Gergely között.

Döntöttek a polgárok

A vasárnapi választáson mindketten újraindultak, rajtuk kívül Nótár Tibor pályázott a polgármesteri tisztségre. Mindhárman függetlenek, és ők voltak a tavaly őszi önkormányzati választás polgármesterjelöltjei is. A 602 választópolgár közül 521-en szavaztak: 272-en Anderkó Józsefre, 246-an Szabó Gergelyre. Nótár Tibor nem kapott szavazatot.

Az egyedüli jelöltként induló független Tirpák Lászlót választották Hidvégardó polgármesterének a vasárnap tartott időközi voksoláson.

Egyedül maradt

Vécsei Vilmos jegyző tájékoztatása szerint a múlt októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett két jelölt – Tirpák László és a jelöltségtől most visszalépett Matusz János Tamás – között, ezért kellett kiírni az időközi szavazást. Tirpák Lászlóra a választásra most elment 123 hidvégardói lakos közül 113 voksolt.

Legközelebb február 23-án lesz időközi polgármester-választás a megyében, lemondás miatt Harsány élére választanak vezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában