Sajóbábony

2020.02.04. 15:00

Két évig lakhatnak ingyen

Tizennégy lakás várja az önálló életüket elkezdő fiatalokat.

Az ünnepélyes átadáson

Forrás: Magánarchívum

Fotó: Kulcs Magazin

„Amikor megláttuk a kiírást, úgy éreztük, ezt a pályázatot nekünk találták ki” – nyilatkozta dr. Szilva István, a város polgármestere, aki szerint az Esély Otthon segíthet a városban tartani a fiatalokat. – Két évig ingyen lakhatást biztosítunk, így segítve azokat, akiknek az életkezdésben sokat jelent a megspórolt albérleti díj.

A kiírás célja az volt, hogy a 3000–20 000 fős településen élő vagy ott letelepülni szándékozó fiatalokat segítse, például képzésekkel, munkahelyhez jutással és lakhatási helyzetük javításával. Sajóbábonyban egy olyan önkormányzati tulajdonban lévő társasházat alakítottak át, ami 2005 óta állt üresen. A múlt csütörtökön átadott létesítmény teljes körű felújításon esett át mindössze öt hónap alatt; a kivitelezés során akadálymentes rámpát és liftet telepítettek, valamint több parkolóhelyet is kialakítottak az ingatlan előtt. A 14 lakásba beköltözők között akadnak helyi lakosok és új betelepülők, húszas és harmincas éveikben járók, egyedülállók, párok és családok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában