Báloztak

2020.02.14. 14:30

Jubileumot ünnepeltek Mezőkövesden

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Polgári Estélyt, amely a térségben élők összefogását jelképezi.

Idén is óriási létszámmal, mintegy 900-an vettek részt a nagyszabású rendezvényen, amelyen ezúttal is képviseltették magukat többek között a térség településeinek polgármesterei, a gazdasági és civil szféra szereplői, intézményvezetők, továbbá jelen voltak Mezőkövesd testvértelepülései, Kézdivásárhely és Nagykövesd vezetői is. A február 8-ai eseményen Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, az est házigazdája köszöntötte a vendégeket.

– Nagyszerű érzés tizenötödik alkalommal együtt lenni a térség legnagyobb rendezvényén. Azt gondolom, nemcsak Dél-Borsodban, hanem a megyénkben is egyedülálló, hogy mintegy 900 polgári gondolkodású ember együtt szórakozik, közösen tölt el egy estét, ismeretségeket, barátságokat köt. Mindannyian büszkék lehetünk rá, hogy összefogással és közös akarattal olyan hagyományt sikerült teremtenünk, melyet, reményeink szerint hasonló sikerrel, még nagyon sokáig meg tudunk majd szervezni – mondta Tállai András.

Védnöki gondolatok

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, a bál fővédnöke kifejtette, az estély méltán a vidék legnagyobb polgári eseménye, hiszen több száz barát, ismerős, azonos értékeket valló polgár találkozik ezen az estén, eszmét cserél és jól érzi magát, hogy feltöltődve tovább folytassa a megkezdett utat.

– Nagyon nagy jelentősége van, hogy már tizenötödik alkalommal rendezik meg a bált, hiszen folyamatosan nő ez a szám, ezután 25 lesz, aztán pedig 50, és fontos, hogy generációkon keresztül meg tudjuk őrizni ezt a hagyományt. Azt kívánom, hogy ez az estély, amely közösséget kovácsol össze és azt évről évre összetartja, a jövőben is folytatódjon, ha lehetőség van rá, még több ember részvételével – foglalta össze Bánné dr. Gál Boglárka.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy védnökként oszthatja meg gondolatait a bál résztvevőivel. Beszédében kifejtette, az előző években jól teljesített a gazdaság Dél-Borsodban és a megyében is, a térség követendő példát mutat, és a további fejlődéshez a települések és a gazdaság együttműködésére van szükség.

– Az összefogás alapvetően fontos, én mint a kamara képviselője vállalatokat, gazdasági szereplőket képviselek, és látom, mennyire fontos, hogy az önkormányzatok, hatóságok és vállalkozások együttműködjenek, és egy ilyen rendezvény ezt segíti. Remélem, még sokáig folytatódik, mert ezt folytatni kell – mondta el Bihall Tamás.

Hajdu Ráfis János, a Mezőgazdasági Gépmúzeum alapítója, a bál védnökének gondolatait távollétében Csirmaz István nyugalmazott iskolaigazgató, a Mezőkövesdi Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke tolmácsolta. A beszédben elhangzott, egy társadalom nagy értékét jelenti, ha tagjai különböző rendezvényeken, csoportokban, egyesületekben fejtik ki egyetértésüket, támogatásukat a kormány mellett. A polgári estély is ezt az összefogást jelképezi, amely erőt sugároz a városnak, a térségnek és az egész országnak.

Műsor

A városi sportcsarnokban Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar a 60-as, 70-es évek zenei világába repítette viszsza a bálozókat, a mezőkövesdi Panyi Evelin két dallal is megcsillogtatta tehetségét, a hajnalig tartó rendezvényen a talpalávalóról a Horizont zenekar gondoskodott.

(A borítóképen: Balról: Bihall Tamás, Bánné dr. Gál Boglárka és Tállai András a rendezvényen | Fotó: Varga Tamás )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában