báli szezon

2020.02.16. 10:15

Jótékonykodtak, díjaztak a bálozás közben

Hetedszer is közösen ünnepelt a kamara a Lions Klubbal.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

Szombaton rendezte meg idei jótékonysági bálját az Első Miskolci Lions Klub, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a Népkerti Vigadóban. A talpalávalót ezúttal a Gonda Music Band szolgáltatta, a díszvendég város 2020-ban Mezőcsát volt. A tombolából befolyt összegből pedig idén a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozatát segítik.

Meglepetés produkció

A bál közönségét Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és dr. Parragh László, az MKIK elnöke köszöntötte, majd Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere, a díszvendég város nevében köszöntötte a bálozókat. Mezőcsát egy különleges színházi produkcióval készült: a nagy sikerű Légy jó mindhalálig színdarabból vittek el egy részletet, amelyet Pinczés István Jászai Mari-díjas rendező, Mezőcsát díszpolgára készített.

Az Első Miskolci Lions Klub már évek óta támogatja a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolának a GYEK-ben működő tagiskoláját, ahol a megyei kórház beteg gyermekei átmenetileg tanulhatnak. Minden évben vásárolnak nekik különféle gyakorlati foglalkozásokhoz, főleg rajzolásra, festésre szolgáló eszközöket, amit kézműves-bemutatókkal is összekötnek. A speciális iskolában sok kerekesszékes, nem miskolci gyermek is tanul. Az iskola a bálok sorában 2014-óta – amióta a kamara a húsz éve indult bált közösen szervezi a Lions Klubbal – a hetedik kedvezményezettek.

Az este folyamán idén is átadták a kamarai elismeréseket. A támogatói díjat azok a személyek kapják, akik segítik a kamara működését, a cégvezetői díjjal az élen járó teljesítményt szeretnék értékelni, a harmadik kategória a vállalkozói díj, amelynek két kitüntetettje van, ebből az egyik mindig a díszvendég város vállalkozói közül kerül ki.

Az idei díjazottak

Idén BOKIK Támogatói Díjban részesült Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott. Mint a méltatásban elhangzott: elhivatott a térség gazdaságfejlesztésének előmozdítása, valamint a megye társadalmi gondjainak feltárása és megoldása iránt. Ennek jegyében már 2012-ben egyik kezdeményezője és aláírója volt a BOKIK és a kormányhivatal között létrejött együttműködési megállapodásnak. A kamara Demeter Ervinnek a megye gazdaságfejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkáját ismerte el a Támogatói díjjal.

A BOKIK Cégvezetői díját idén az FK Raszter Építő Zrt. két vezetője, Farkas László vezérigazgató és Kalmár László műszaki igazgató kapták. Az FK RASZTER Építő Zrt. megyénk egyik legjelentősebb építőipari vállalkozása. Nevéhez középületek, ipari létesítmények, lakóházak építése, felújítása kötődik, emellett többek között utak, közművek kivitelezésén is dolgoznak. A kamara székházának felújítását egy év alatt, 2019 júliusában fejezték be, és az összehangolt, jól szervezett, magas színvonalú munkának köszönhetően a BOKIK székház Miskolc belvárosának dísze lett.

Vállalkozói díjban részesítették Nagy Istvánt, a Nagy-Bükk Bt. ügyvezető igazgatóját. A Nagy-Bükk Bt. 1996-ban alakult, és az asztalosipari tevékenység mellett a vállalkozás a szakmai képzés egyik zászlóshajója. Képzési kínálatukat a felmerülő piaci igényekhez alkalmazkodva folyamatosan fejlesztik. Céljuk, hogy partnereik igényeit, elvárásait a lehető legteljesebb mértékben kielégítsék, és nemzetközi mércével is magas szintű képzésekkel segítsék munkájukat.

Szintén Vállalkozói díjat vehet át Tóth László, a mezőcsáti Nyírfa-Ker Kft. ügyvezetője. Az 1995-ben alapított Nyírfa-ker Kft. a kezdetektől tagja kamarának. Tóth László, a cég vezetője pedig lassan 46 éve dolgozik a kereskedelemben. Tóth László büszke arra, hogy az évek folyamán nagyon sok tanulóval sikerült megszerettetni a kereskedelem szépségeit, és megtanítani nekik a vevők tiszteletét. Büszke arra is, hogy a BOKIK-tól 2006-ben megkapták a „Kiemelkedő gazdálkodó szervezet” kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában