25. jótékonysági bál

2020.02.20. 13:30

Hajnalig tartott a bál

Jelentős évfordulóhoz ért A Bőcsi Gyermekekért Alapítvány.

Bájer Máté

Forrás: ÉM

Február 8-án tartották a 25. jótékonysági báljukat, melynek fővédnöke Koncz Ferenc országgyűlési képviselő volt. Az eseményen körülbelül 250 fő vett részt; szülők, pedagógusok, az óvoda, iskola dolgozói, helyi fiatalok és baráti társaságok, akik jó szívvel támogatták a bál célját – a bevételt a szervezők az óvodás, iskolás korú gyermekek szabadidős programjaira fordítják.

– Az elmúlt évet, és a korábbi éveket tekintve is teljes a siker – nyilatkozta lapunknak Ujlaki István, Bőcs alpolgármestere. – Kuratóriumi ülésen születik döntés a támogatásokról a beadott kérelmek alapján, illetve a kuratórium kezdeményezéseire. A támogatást igényelhetik az óvoda pedagógusai, az intézmények vezetői.

Jó helyre megy

Volt példa arra, hogy a gyermekek ruháit készítették el az alapítvány támogatásával egy rendezvényhez. Korábbi években több alkalommal tartósan beteg gyermek felépüléshez adott támogatást a kuratórium.

– A bál bevételének egy részét ez évben az iskola udvarán szabadidős játékok, ülő alkalmatosságok kialakítására szeretné fordítani az alapítvány – közölte Ujlaki István.

A bál fővédnöke, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő üdvözlő beszédében azt kívánta a jelenlevőknek, hogy a 25 éve elkezdett közösségi munkát a jövőben is folytassák a település érdekében, ebben pedig legyenek partnerek a bőcsiek. Abbéli reményét is kifejezte, hogy mindig lesznek olyan közösség a településen, akik figyelnek a helyi gyerekekre, Bőcs jövőjére. Az országgyűlési képviselő elmondta, fontosnak tartja a helyi közösségeket, mert ezek nélkül nincs élet; szárazak és hangulat nélküliek a hétköznapok, talán még az ünnepnapok is.

Nagy László polgármester egy Váci Mihály idézettel, valamint oklevéllel és ajándékkal köszönte meg a kuratóriumi tagok munkáját: az alapítvány két alapító tagját, Szalánczi Józsefnét és Nagyné Gábor Ilonát Bőcs Község Önkormányzatának „ Önzetlenül Bőcsért” kitüntetésben részesítette.

Ujlaki István szerint rég volt ilyen jó hangulatú, hajnalig tartó bál a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában