Földrengés

2020.02.24. 12:34

Rengett a föld Szerencsen és Monokon

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földmozgást a lakosság nem érzékelte.

Több földrengés is volt hétfőn délelőtt Szerencsen és közelében. A legerősebb rengést Szerencsen mérték, a Richter-skála szerinti 2,6 erősségű földmozgás háromnegyed 12 körül volt, de Monok határában is mértek kisebb erősségű rengéseket, 11 óra után hat perccel két helyen mozdult meg a föld 1,6 és 1,7 magnitúdóval, s délután negyed egykor is 1,6 erősségű földmozgást regisztráltak a településen.

A legnagyobb közösségi oldalon az erről szóló híreknél többen is jelezték, érezhető volt a rengés, leginkább nagy sebességgel haladó autó, teherautó zajához hasonlították a jelenséget, de volt, akinél a szekrényben rezgett az üveg, másoknál papírdobozok borultak le. Hallani lehetett a morajlást Monokon és Tállyán is, de Rátkán és Golopon is mozgott a föld. Legutóbb tavaly augusztusban volt érezhető földrengés a megyében, akkor Heves megyében volt az epicentrum, de a 4,1 erősségű lökéshullámok Miskolcig és Tállyáig is eljutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában