okos oszlopok

2020.02.27. 11:30

Egyelőre még nem okosak az oszlopok

Az új oszlopok már a helyükön, de okos funkcióikra még várni kell.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

Mikor üzemelik be a város új okososzlopait? – vetődött fel a kérdés.

Arról még októberben adtunk hírt, hogy a Modern Városok Program Okos Miskolc projektje részeként telepítettek városszerte mintegy harminc új okososzlopot.

Az oszlopokat Lillafüredtől a belvárosig, Miskolctapolcáig zömében miskolci tereken és turisztikai helyszíneken helyezték ki, ilyen eszközzel gazdagodott például a Deák tér, a Hősök tere, a Vörösmarty tér, a Szent István tér, a Centrum előtti tér vagy az Erzsébet tér is.

– Az oszlopok beüzemelésüket követően számos funkcióval rendelkeznek majd. Lesz bennük színes RGB LED-világítás távvezérlő funkcióval, wifihálózat, térfigyelő kamera, beépített vészhívó, két normál USB-töltőaljzat és háromszemélyes, az oszlopra rögzített ülőfelület is. Ezen túl három eszközben szállópor-koncentrációt mérő és adattovábbító berendezés is helyet kap – írta korábban kérdésünkre a városháza sajtóosztálya. A berendezéseket azóta minden helyszínen felállították, azonban csak a Bartók téri működik, melyet még tavaly május végén az ÉMÁSZ 125 éves születésnapján ajándékozott Miskolcnak az áramszolgáltató cég.

Bár a polgármesteri hivatal korábban azt írta, az eszközöket év végével kezdik üzembe helyezni, még nem lehet őket használni. A sajtóosztály a témában feltett kérdéseinkre későbbre ígért választ.

(A borítóképen: Okososzlop az Erzsébet téren)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában