Magyar multi program

2020.02.15. 08:00

Célzott cégfejlesztések

A nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív cégeket támogatják a Magyar multi programmal.

Pap Gyula

A növekedés motorja a Magyar multi program

Forrás: MW

– A magyar kormány kiemelt célja az erős magyar vállalkozások létrejöttének támogatása a magyarok életminőségének emelése és a gazdaság fenntartható gyarapítása érdekében – mondta el Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár tegnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén, Miskolcon. – A Magyar multi program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító kis- és közepes vállalkozások megerősítését tűzte ki célul – tette hozzá.

Cégre szabott támogatás

– A programban való részvételre kiválasztott vállalatok – mintegy 50 országosan – egyedi, kifejezetten a számukra kialakított, magas színvonalú fejlesztési segítséget kapnak. Ezáltal hatékonyan növelhetik nemzetközi versenyképességüket és építhetik márkájukat. A program céljai teljesen egybevágnak a mi elképzeléseinkkel, térségünkben is meghatározóak lehetnek azok a középvállalkozások, amelyeket segít a program – fejtette ki Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Véleménye szerint több száz, a feltételeknek megfelelő vállalkozás található a megyében, reményei szerint 10-15 is lehet, amely a pályázat után bekerülhet a programba.

A Magyar multi program a HGC Középvállalati fejlesztési program részeként jött létre, az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft. szakmai gondozásában, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai felügyeletével. A Magyar multi programban elsődlegesen olyan vállalatok vehetnek részt, amelyek mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülnek. Legalább négy lezárt üzleti évvel, minimum 5 fős alkalmazotti létszámmal rendelkeznek, és minimum 100 millió forint nettó értékesítési árbevétellel. Középvállalkozások esetében 20 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában a meghatározott időtávon (2014–2017). Mikro- és kisvállalkozások esetében pedig 100 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában azonos időtávon.

A részvétel feltételei

A Magyar multi programba azok a cégek is bekapcsolódhatnak, amelyek 50 százalékos átlagos, évesített növekedést tudnak felmutatni a nettó exportértékesítési árbevétel vonatkozásában, valamint a nettó értékesítési árbevétel átlagos évesített növekedése nagyobb nullánál a meghatározott időtávon (2014–2017). A programba csak olyan vállalkozások vonhatók be, amelyek rendelkeznek a kevésbé fejlett régiókban (vagyis Közép-Magyarország régión kívüli) székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, és a fejlesztést ott tervezik megvalósítani, illetve fejlesztési igényük nem mezőgazdasági, erdőgazdálkodási vagy halászati tevékenységekre irányul.

A program célcsoportját a nagy növekedésre képes, konvergenciarégióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező, mikro-, kis- és közepes méretű vállalatok képezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában