Tervek

2020.02.01. 12:30

Avalon Business Center: tárgyalnak a várossal

„Az önkormányzatnak most az a feladata, hogy megfogalmazza a városképi érdekeket”

Hajdu Mariann

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Még decemberben elkezdték az egyeztetést az Avalon Business Centerről az Avalon Center Kft.-vel Veres Pál polgármester, a miskolci önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. szakemberei. Az egyeztetésen azok a civilek is részt vettek, akik ellenezték, ellenzik, hogy az irodaház az eredeti tervek szerint épüljön meg, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat sajtóosztálya. „A megbeszélések eredménye, hogy a cégcsoport elfogadta, városképi érdekek mentén szükséges változtatni a terveken, és hajlandó is változtatni rajta.”

A sajtóosztály hangsúlyozta: „az önkormányzatnak most az a feladata, hogy megfogalmazza a városképi érdekeket – úgy, mint az avasi templom látképének védelme, történelmi léptékek védelme, főtér térfalképe – ezek mentén folytatódnak a tárgyalások a város és a beruházó között.”

Korábban írtuk: Miskolc leendő főtere, a Szent István tér térfalaként szeretne üzletházat építeni az Avalon Center Kft. Az építkezés ellen fellebbeztek a környéken élők és a Zöld Kapcsolat Egyesület civil szervezet: szerintük nem illik a belvárosba az épület.

Az Avalon Center Kft. a napokban megerősítette, hogy tárgyalnak az ügyben a város vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában