Költségvetés

2020.02.24. 15:15

Ambíciózus Miskolcnak ambíciózus büdzsét

A Fidesz és a KDNP 134 módosító indítványt nyújtott be a költségvetési tervezethez.

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolc város idei költségvetési tervezetét egy „szomorú, beruházások, fejlesztések nélküli költségvetési tervezetnek” nevezte sajtótájékoztatóján Alakszai Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője. „Egy olyan költségvetés, ami visszafordítja Miskolcot arról a fejlődő, gyarapodó pályáról, amin 2010-ben elindult” – fogalmazott.

A frakcióvezető elmondta, hogy hétfőn rekordszámú, összesen 134 módosító indítványt nyújtottak be a költségvetési tervezethez. A módosító indítványok 1,4 milliárd forint értékben számos olyan fejlesztést, beruházást tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy Miskolc ne visszaforduljon, hanem a fejlődés útján maradjon. Ez a tétel a kiadási főösszeg 3,53 százalékát teszi ki, és nem terheli meg a büdzsét, mert átrendezésről van szó.

Kérik a támogatást

„Arra kérjük Veres Pál polgármestert, hogy győzze meg az őt támogató közgyűlési többséget javaslatainkról. Hogy valóban virágozhasson Nagy-Miskolc...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában