építkezés

2020.02.20. 14:00

A tér nagyon szép lesz, de a parkolókat sajnálják a diósgyőriek

Örülnek a diósgyőriek a készülő új térnek.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Január végén kezdődött meg Miskolcon a II. János Pál pápa tér felújítása. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a munkálatok során a terület teljesen új arcot kap: a Szinva felé lépcsőzetes lejáratot, és új sétányokat alakítanak ki, még nagyobb lesz a zöld felület, melyet évelő virágágyások és egyedi fák színesítenek, de új kandeláberek, utcabútorok, burkolatba süllyesztett szökőkút és egyedi fás park is helyet majd majd az új közterületen.

Az átépítés miatt körülbelül egy hónapja a 69-es busz Diósgyőri városközpont megállóhelyét áthelyezték a Nagy Lajos király útja elejére, most pedig már az építési munkálatok is elkezdődtek: kedden, mikor ott jártunk, az építés zaja mellett több nagy földhalom, új csatornafedők, a régi útburkolatra felfestett vonalak jelezték, hogy a munkálatok már tartanak.

Tapasztalataink szerint a helyiek örülnek annak, hogy új tér születik a közvetlen lakókörnyezetükben, a munkálatokra igazán senki nem panaszkodott. Többen ennek ellenére is csupán név nélkül osztották meg a véleményüket.

Jó, hogy elkezdték

– Csak most költöztem a környékre, így én még túl sok mindent nem tudok erről a II. János Pál pápa térről, a nevét is csak pár hete hallottam. Azt viszont már láttam a villamosról, hogy a kordonok mögött dolgoznak, bízom benne, hogy szép lesz az új tér – mondta el érdeklődésünkre egy hölgy, akivel az Árpád utcai panelek tövében futottunk össze. „Hadd csinálják! Nekünk diósgyőrieknek is szüksége van a szép terekre!” – vetette közbe az egyik éppen hazatérő szomszéd.

Évával (kérte, csak így írjuk) a Diósgyőr városközpont villamosmegállóban futottunk össze. Ő azt mondta, már éppen ideje volt, hogy elkezdjék építeni a teret.

– 2014-ben történt utoljára bármi ennek a térnek az ügyében, aztán sokáig semmi nem történt, majd a szolgáltató ház előtti tér átalakítása után hallottuk, hogy mégis megépül a II. János Pál pápa tér. Most egy kicsit hangos a munka, és gondolom később még hangosabb lesz, de nem baj, megéri, ha tényleg olyan szép lesz, mint a tervek – tette hozzá.

Kevesebb parkoló

Kristó Orsolyával szintén a környéken beszéltünk, ő babakocsit tolt, benne néhány hónapos kislánya, Panka aludt. Szerinte is jó az új tér, de a megszűnt parkolókat azért sajnálta.

– A két vendéglátóig tartó zsákutcában minden este sok autó parkolt, gyakran mi is, ha már a panelek mögött nem volt hely. Reméljük ezeket a parkolókat azért pótolják majd valahogy. Az viszont tény, hogy sokkal kellemesebb lesz később egy ilyen téren sétálni a férjemmel és a kislányommal – fűzte hozzá Orsolya.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában