Miskolci Termelői Nap

2020.02.23. 12:45

A szél ellenére is voltak vásárlók

Rengeteg termelői áru és számos érdeklődő jellemezte az idei második termelői napot.

Bájer Máté

Ha szeretnék átélni a szabadesés érzését, érdemes kipróbálni egy szálcsatorna szimulátort – a felfelé süvítő levegő pontosan azt az érzést kelti, mintha 3500 m-ről zuhannánk ki. Akik kilátogattak vasárnap reggel az Erzsébet téren tartott Miskolci Termelői Napra, azt is megtudhatták, hogy milyen lenne, ha egy fent említett szimulátorban kirakodóvásárt tartanának.

- Kevésen múlt csak, hogy a sátrunkat nem fújta el a szél – mesélte az egyik árus, aki épp próbálta lesúlyozni ponyváját. Egy másik, kevésbé szerencsés eladó feje felől ledöntötte a paravánt a téren átsüvöltő ”huzat”. Némi készpénz is vándorútba fogott a fuvallat hátán: a jóindulatú vásárlók szedték fel, majd adták vissza azt a körülbelül 10 000 forintnyi papírpénzt, amit a szél szétfújt a földön. A mostani termelői napon kialakítottak egy játszóházat is a farsang jegyében, ám ez sem sikerült zökkenőmentesen: 10 óra környékén még nem tudták felhúzni az asztalok felé a sátrat.

A kissé problémás körülmények ellenére jó hangulat uralkodott az Erzsébet téren. Sokan látogattak ki, vásároltak, nézelődtek, vagy csupán beszélgettek az eladókkal. A helyi termelők árultak mézet, húsárut, süteményt, virágfánkot, mézeskalácsot, bort, sajtot, többféle csilit és csilis készítményt, sőt, még a különböző – helyi és országosan ismert főzdék palettáján szereplő – kézműves sörök közül is válogathattak a sörkedvelők. Emellett gyöngyfűző és kosárfonó mesterek termékeiből is szemezhettek a vásárolók; azt is láthatták, hogyan készül egy-egy vesszőfonás.

- Általában, ha tudok, kijövök a termelői napra – mondta Szabó Gábor, aki az egyik húsárus termékeit gusztálta éppen, amikor leszólítottuk. – Ránézésre lehet látni, hogy mi jobb, mit éri meg inkább itt venni, mint a boltban. Ha pedig pár száz forintnyi különbségen múlik, akkor inkább a helyi termelőket támogatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában