Miskolc

2020.02.25. 17:45

A közbiztonságról és a bérlakásokról szóltak

„A város anyagi lehetőségeihez mérten idén is jelentős összegeket, több mint hétszázmillió forintot biztosít Miskolc vezetése a közbiztonsággal kapcsolatos feladatok ellátására” – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a Velünk a Város két önkormányzati képviselője tartott hétfőn az Avason.

Forrás: Bujdos Tibor/illusztráció

Szilágyi Szabolcs azt mondta, az előző városvezetés a közbiztonság területén fércmunkát végzett, hiszen bár a kamerarendszert elkezdték építeni, azt beüzemelni nem sikerült, a beruházás túl volt árazva, ráadásul amiatt az Ifiháznak is költöznie kell.

– A városi rendészet munkáját hatékonyabbá kell tenni, hogy a parkolási szabálysértések ellenőrzésén túl a valódi problémákkal is foglalkozhassanak – mondta a képviselő.

Felújítás, hasznosítás

Szarka Dénes hozzátette, több százan várnak bérlakásra, de a korábbi időszakban sok olyan lakás volt a rendszerben, amiket állapotuk miatt nem lehetett kiadni, így csak vitték a pénzt.

– Ahhoz, hogy a miskolci fiatalok itthon kamatoztathassák tudásukat, szükség van ezeknek a bérlakásoknak a felújítására és hasznosítására – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában