Gazdaság

2020.01.17. 16:45

Vissza akarják perelni a kifizetett tízmillókat

A Miskolc Holding előző vezetésének súlyos örökségéről beszél a Velünk a Város frakció.

Forrás: ÉM-Archívum

„Fizetésképtelenség határán lévő Miskolc Holdingot örökölt a jelenlegi városvezetés. Ezt állapították meg a céget vizsgáló szakértők” – fogalmazott sajtótájékoztatóján, Badány Lajos, a Velünk a Város frakció helyettes vezetője. A 7 milliárdosra tervezett hitelkeret 9 milliárdosra emelése nélkül a cégcsoport és egyes tagvállalatai fizetésképtelenné váltak volna.

Simon Gábor frakcióvezető elmondta, hogy ebben a helyzetben a Holding elnöki posztjáról távozó Pálffy Kingának mintegy nettó 30 millió forintot utaltak át. Jogellenesnek tartják a munkaviszony megszüntetését, és bírósági eljárást kezdeményeznek a szerintük jogtalanul felvett összegek visszaszerzésére. Hasonló a helyzet Szélyes Domokos vezérigazgató esetében, aki hasonló módon távozott, de számára már nem fizették ki a bruttó 50 millió forintos követelését. Az ő esetben is perelnek. Álláspontjuk szerint a jogtalan felmondás szerint 13 millió forintot a távozott vezérnek kellene fizetnie.

„Ha a szocialisták azt hitték, hogy mire újra hatalomba kerülnek, addigra az általuk ránk hagyott összes adósságot eltüntetjük, akkor valóban csalódniuk kellett – írta reagáló közleményében Alakszai Zoltán, a Fidesz frakció vezetője. – Az adósságnak több mint a fele elfogyott ugyan, de például az általuk kitalált, és soha meg nem valósuló Főutca Plaza projekt svájci frankos hitele megvárta őket. Megértjük, hogy egy jobban kitömött kasszát szerettek volna örökölni, de az a kassza mégsem volt annyira üres. Hiszen a választás után futotta belőle 400 milliós dolgozói jutalmakra a Miskolc Holdingnál, 150 milliós rendkívüli kifizetésre a Salkaházi programban, az illetmény-alap növelésére a Polgármesteri Hivatalban, rendkívüli béremelésre és egyéb juttatásokra az MVK-nál, ingyenes parkolásra az ünnepek között és a 20 ezere forintos születési támogatás bevezetésére is” – fogalmazott

A városért dolgozzanak inkább

„Mindezek okán azt kérjük a várost irányító szocialista-jobbikos politikusoktól, hogy személyeskedés helyett Miskolc versenyképességének növelése érdekében dolgozzanak, hogy folytatódhasson az a folyamat, ami 2010 és 2019 között elkezdődött, és aminek – többek között – az lett az eredménye, hogy a város gazdasága, egyben az iparűzési adóbevételei a duplájukra nőttek – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában