Diósgyőri strand

2020.01.08. 17:30

Újranyílhat a várfürdő?

A városvezetés vizsgálja a diósgyőri strand újranyitásának lehetőségét. Konkrétumok még nincsenek.

Hegyi Erika

A bezárt strand

Forrás: ÉM

Az új városvezetésben bízik a „Mentsük meg a Diósgyőri Várfürdőt” csoport, hogy az öt éve bezárt strand talán még megmenthető.

„A strand bezárása óta először hittünk az akkori városvezetésnek, hogy ígéretét betartja, és a Diósgyőri vár első ütemének befejezésével megkezdi a várrekonstrukció keretén belül a várfürdő és a szauna felújítását, újranyitásának előkészítését. Hittünk, de hitünket mindenképpen szerették volna megtörni! Szerették volna, ha elfelejtjük kedvelt hegyi strandunkat. A várrekonstrukció makettjének tervén még megjelentették a megvalósítandó strandfürdőt. Azt követően azonban már mindenképpen le szerették volna radírozni a térképről a történelmi értékű hegyi strandunkat” – olvashatjuk a közösségi oldalon.

Hozzáteszik: a várfürdő újranyitásáért küzdő emberek elérték, hogy az őszi önkormányzati választás kampányában is kiemelt szerepet kapjon a strand újranyitása.

„Most, hogy egy új évtized előtt állunk, tovább reménykedünk, hogy belátható időn belül az egyedi szépségű hegyi strandunk megújulva megnyílik a pihenni, felüdülni, sportolni vágyó emberek és az idelátogató turisták számára” – zárul a bejegyzés.

Bár eredeti formájában már nincs remény a strand újranyitására, hiszen területének nagy részét a Lovagi tornák terének kiszolgálóegységeihez csatolták.

Kampánytéma volt

A Diósgyőri Várfürdő azonban valóban kampánytéma volt ősszel. Alakszai Zoltán, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje fő programjai között szerepelt a strand újranyitása. Annak ellenére, hogy 2018 novemberében egy közmeghallgatáson az akkori polgármester, Kriza Ákos kijelentette, az eredeti helyén nem lehetséges megnyitni a diósgyőri strandot. Ekkor Alakszai Zoltán a város jegyzője volt.

2019 szeptemberében utcafórumot tartottak Diósgyőrben a Velünk a Város Egyesület képviselőjelöltjei, valamint Veres Pál, aki akkor polgármesterjelölt volt. Ma ő Miskolc polgármestere. Az utcafórumon kiderült, a várfürdő és a szauna fejlesztése, valamint megújult formában történő megnyitása is szerepel a jelöltek programjában.

Vizsgálják

Így tehát az új városvezetéstől kérdeztük, tervben van-e a várfürdő újranyitása. Kérdéseinkre a sajtóosztálytól a következő választ kaptuk: „A Diósgyőri Várfürdő újranyitása valóban egyik kiemelt témája volt Veres Pál polgármester kampányának, és megválasztása után is napirenden van a téma. A Diósgyőri vár rekonstrukciós terveinek felülvizsgálata folyamatban van, ennek a folyamatnak része az is, hogy a miskolci önkormányzat keresi a lehetőségét annak, hogyan nyílhatna meg a miskolciak által közkedvelt Diósgyőri Várfürdő. Amint konkrét tervek lesznek ezzel kapcsolatban, tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában