Érettségi

2020.01.08. 18:00

Négy középiskolában indul meg a képzés

Ingyenesen igénybe vehető, emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamot indít a kormány.

Novák Krisztina

Sok diáknak jelent segítséget (illusztráció)

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Irány az egyetem 2020 elnevezéssel ingyenes felvételi felkészítő programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia január 20-tól. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta, a tárca érzékelte, hogy van egy olyan jelentkezői kör, amely már „nincs a rendszerben”, mert több éve érettségizett. Megítélésük szerint a programon keresztül több ezer diáknak segíthetnek így.

A képzésre azok jelentkezhetnek január 9-ig, akik nem rendelkeznek tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal, továbbá az érettségi bizonyítványuk 2019. december 31-nél korábbra datálható. A tanfolyamon magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, angolból, németből, fizikából, biológiából, kémiából és földrajzból – egy személy legfeljebb két tantárgyra jelentkezhet – kapnak majd segítséget a felvételizők.

A január 20-án induló képzéseket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy középiskolában tartják majd. Ezek közé tartozik a miskolci Avasi Gimnázium, a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium és a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában