Sajtótájékoztató

2020.01.31. 19:00

Megérkezett a tapolcai strand utolsó 6,6 milliárdja

Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb wellness centruma épül meg Miskolc-Tapolcán.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

Az ütemterv szerint még idén decemberig el kell készülnie a miskolctapolcai strand második ütemének: a Modern Városok Program révén összességében 12,7 milliárd forintért a térség egyik legnagyobb és legkorszerűbb welness centruma épül meg.

A miniszterelnökkel tárgyalt

Hubay György, a térség országgyűlési képviselője tegnap a helyszínen sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az előző hétvégén Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott és tárgyalásokat folytatott Miskolc fejlesztési programjairól.

„Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy miniszterelnök úrral abban állapodtunk meg, hogy a Miskolctapolcai strand második ütem beruházásnak folytatódnia kell, és kértem Orbán Viktort, hogy a kormány ennek érdekében maradéktalanul biztosítsa a projekt anyagi feltételeit – fogalmazott Hubay György. – Megbeszélésünk után három nappal, azaz e héten kedden, a kormány folyósította Miskolc számlájára a fontos projekt 2020. évi támogatási összegét, 6,6 milliárd forintot. Ezzel minden feltétele adott ahhoz, hogy határidőre megépüljön a wellnes központ. Ezzel Miskolc és Miskolctapolca új korszakot kezdhet a turizmus és idegenforgalom terén.”

Ütemterv szerint megérkezett

Mint megtudtuk, a miskolctapolcai fürdő és környezetének fejlesztése projekt kapcsán a Miskolc Holding Zrt. a napokban valóban megkapta a 6,6 milliárd forintot. A forrás megérkezése előre tervezett volt, hiszen a Modern Városok Program keretében a kormány még 2016-ban döntött a projekt támogatásáról. A támogatási szerződés pedig tartalmazza pénzügyi ütemezést, ebben szerepelt, 2020. január 31-ig meg kell érkeznie az idei összegnek. Ennek értelmében érkezett a 6,6 milliárd forint a Miskolc Holding Zrt.-hez.

A beruházás végleges költsége egyébként 2018-ban vált ismertté, és akkor kormányhatározat és támogatói okirat is született az évenkénti forrás biztosításáról. A forrás biztosítására vonatkozó egyes számú támogatói okirat módosításának aláírása 2018. december 27-én volt.


Támogatások

2017 nem érkezett támogatás

2018 750 millió Ft

2019 5 milliárd Ft

2020 6,65 milliárd Ft

Összesen: 12,7 milliárd Ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában