Szikszó

2020.01.09. 14:00

Hirtelen került nehéz helyzetbe a család

Négy óra alatt kellett elhagyniuk korábbi otthonukat, most bajban vannak.

Horváth Imre

Bár megtettek, amit tudtak, még mindig lenne mit csinálni a lakáson

Forrás: Magánarchívum

Nem akármilyen problémával került szembe Magyar Csilla és családja, akik jelenleg a kitartás és az anyagiak végéhez értek, így a jóérzésű emberekhez fordulnak segítségért, hogy kihúzzák valahogy a telet.

Nem szóltak

A pár a két kiskorú gyermekkel nagy nyugalomban élt bérelt otthonában, amikor egyszer csak egy rendőrségi razzia közepén találták magukat.

– Rengeteg rendőrautó és sok rendőr jött, házkutatást tartottak, szegény lányom erre jött haza az iskolából. Kiderült, hogy a lakás tulajdonosa a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja, emiatt volt a házkutatás – meséli Csilla. A neheze azonban csak ezután jött. Bár úgy tűnt, az ügy nem befolyásolja a továbbiakban az életüket, a letartóztatásba került férfi és családja efelől biztosította őket, valójában a lakás árverésre került és el is adták, erről azonban már csak akkor értesült a család, amikor megjelent az új tulajdonos.

– Azt mondta a hölgy, aki megvette a lakást, hogy maradhatunk, de mi azért bizonytalanok voltunk, így elkezdtünk lehetőségeket kutatni. Én tartalékos katona vagyok, és egy bajtársam felajánlotta az ingatlanát, amelyet azonban önkényes lakásfoglalók teljesen lelaktak és szétvertek. Azt gondoltuk, nem baj, lassan rendbe tesszük és átköltözünk. Erre azonban nem volt idő, az első látogatása után két héttel újra megjelent a tulajdonos hölgy és közölte, hogy azonnal mennünk kell, négy óránk volt elhagyni a lakást – mondja Magyar Csilla.

Így beköltöztek a házba, amit rendbe tettek, amennyire tudtak, de rossz a szigetelés, a nyílászárók, a bojler, így elmegy a pénzük a tüzelőre, miközben Csilla asztmás beteg, de éppen a gyógyszereit sem tudja kiváltani. Elsősorban tüzelőben és élelmiszerben lenne szükség segítségre, de bármilyen támogatást elfogadnak, amit felajánlanak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában