Adventi villamos

2020.01.02. 19:03

Ismét megvédte címét a miskolci adventi villamos

A mézeskalács házikóvá alakított szerelvény több mint ötvenkétezer szavazatot kapott.

Tajthy Ákos

A miskolciak büszkesége…

Fotó: Tajthy Ákos

„Büszkén jelentjük, hogy idén is magyar lett a legszebb európai adventi villamos, a miskolci mézeskalács házikóvá alakított szerelvény toronymagasan nyerte meg a versenyt!” – így jelentette be a legnépszerűbb közösségi portálon a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), hogy zsinórban harmadszor lett a legszebb adventi villamos a miskolci 202-es pályaszámú szerelvény.

Ahogyan arról korábban mi is írtunk, a versenyt ebben az esztendőben december közepén indította el az MHD86 nevű cseh portál, azt követően, hogy lezárult a nevezési időszak. Az idei megmérettetésen összesen 23 kocsira lehetett szavazni, azt viszont nem mondhatni, hogy igazi verseny alakult volna ki, a miskolci szerelvény az első néhány órától eltekintve végig toronymagasan vezetett.

Az MVK köszönetet mondott mindenkinek, aki a villamosra szavazott, mint ahogy azoknak a kollégáknak is, akik közreműködtek a mézeskalács villamos megálmodásában és megalkotásába.

A cég bejelentette azt is: Európa legszebb Adventi Villamosát január 5-én, vasárnap a Városház téri villamosmegállóban bárki megtekintheti 06:54-14:35 között (a régiségvásár miatt elrendelt vágányzár idején). A villamos a kora reggeli órákban egy plusz fordulót is teljesít, a Tiszai pályaudvarról 05:54-kor, Felső-Majláthról pedig 06:30-kor indul és 06:54-re érkezik a Városház téri villamosmegállóba, ahol 14:35-ig lesz kiállítva. Ezt követően az Adventi Villamos 14:55-kor indul a Tiszai pályaudvarról és a vasárnapi menetrend szerint közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában