Téli móka

2020.01.18. 20:45

Görömbölyi bor tepertővel

Görömbölyön igazi téli fesztivállal találkoztunk szombaton, ahol a jó borok mellé frissen sült tepertő járt.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Forralt bor fűszeres illata lengte be szombaton Görömböly főterét, itt rendezték meg ugyanis a X. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napot. A bor mellé frissen sült tepertő járt, a színpadon pedig egymást váltották a kulturális és szórakoztató programok.

– Annak idején mi sem gondoltuk, hogy a jubileumi rendezvényt is megérjük – mondta Zsófi János, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének (Görbe) alelnöke. – A rendezvény szellemisége természetesen semmit nem változott. Meghívtuk kedves barátainkat és ismerőseinket egy tisztes versengésre, ahol kiderül, ki tudja a legfinomabb forralt bort elkészíteni. A végeredményt pedig nemcsak a zsűri, de a vendégek is tesztelik. Jó közösség, jó hangulat, jó zene, jó barátok jó helyen. Kell ennél több? – tette föl a költői kérdést az alelnök.

A Tepertő-Team először reggelit készített magának, aztán jöhet a kondérba való. Kolláth Sándor, a csapat egyik tagja úgy fogalmazott, barátai több éve részt vesznek már a rendezvényen merő szórakozásból és lokálpatriotizmusból. Reggelire tojásos velőt készítettek, Epres Attila pedig, a csapat Gordon Ramsay-je már darabolja a tepertőnek valót. A forralt borok versenyébe is neveztek. Sándor nem árulta el a győztesesélyes boruk titkát, de azt megtudtuk, a nedűt minden versenyző a szervezőktől kapta, ezt kellett megfelelően elkészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában