Szilveszter-utó

2020.01.03. 17:30

Elvonult a tömeg, megtisztultak a terek

Szilveszterkor nem kis szeméthalmot hagytak maguk után az ünneplő önfeledt városlakók.

Fotó: Kozma István

A Búza térnél kezdtük sétánkat, melynek célja az volt, hogy felmérjük, mennyire sikerült rendet rakni a szilveszteri nagy tömeget megmozgató ünnepség után. A különösen éjfél körül zsúfolt belvárosban repkedtek a petárdák, konfettik, nem kis szeméthalmot hagyott maga után az ünneplő önfeledt tömeg.

Kétszázan takarítottak

Az Ady-hídi aluljárónál csütörtökre elbontották a sátrakat, az elektromos kapcsolat bontása folyt éppen. Egy másik vállalkozó a hasonló funkciójú berendezés bekötését szüntette meg a Centrum áruház mellett. Elmondta, három helyszínen biztosítottak szakszerű áramvételi lehetőséget az árusoknak és a díszkivilágításnak. A Szent István téren volt a másik, melyet szintén elbontottak. A harmadik, a rönkfenyőfánál lévő berendezés tovább működik.

– A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. január elsején reggel 6 órakor 21 fővel kezdte meg a szilveszteri ünneplés utáni új évi takarítást a belvárosban. Az utóbbi évekhez képest kevesebb hulladékot, mintegy tíz köbmétert gyűjtöttek össze a belvárosban. 2020. január 2-án mintegy 200 fő bevonásával folytatódott a közterületek takarítása, a privát tűzijátékok utáni hulladékok összegyűjtése – közölte érdeklődésünkre Kálnayné Vécsi Zsuzsanna, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. fogyasztóvédelmi referense és kommunikációs munkatársa.

Csendes évkezdet

A Széchenyi utcán van látszatja a takarításnak, egy-két kóbor konfettin, ki tudja, mikor eldobott csikken kívül tisztába téve várja az új évet a „főutca”. A Szent István téren is bezártak a büfés faházikók, megtisztult a tér. Négy, egyenként ezerliteres víztartály emlékeztet az ünnepi installációra. Az Erzsébet térre és a Szinva teraszra is eljutott a takarítóbrigád, nem látni a zajos-füstös évzáró nyomait a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában