2019 legjobb sport képei

2020.01.14. 13:00

Egy pillanattal előrébb, mint ahogy megtörténik

A sportfotózás nehézségéről és szépségéről mesélt kollégánk, Ádám János.

Bujdos Attila

Fotó: Ádám János

A 2019-es sportfotói közül válogatott Ádám János, az Észak-Magyarország fotóriportere.

Felszabaduló érzelmek

Ebből az alkalomból tettük fel neki a kérdéseket: miért pont ezeket a képeket választotta, mennyivel nehezebb sportfotót készíteni, mint egyéb témát fotózni, illetve: honnan tudja, mi a megfelelő pillanat a kép elkészítéséhez?

„Számomra a sport a legizgalmasabb és egyben legnehezebben fotózható téma, ugyanakkor rendkívül szép és érdekes mozzanatokat, rejt. Rengeteg érzelem szabadul fel a sportolókban a küzdelmek során, igyekszem ezeket a pillanatokat elkapni, megörökíteni, azon túl hogy egy-egy szokatlan helyzetet is sikerüljön lencsevégre kapnom. Ezért választottam ezeket a fotókat.

A sportfotózás nehézsége nekem abban rejlik, ahhoz hogy ne maradjak le a témáról, általában ki kell találnom, mi következik, fejben meg kell előznöm a történést. Mivel minden sportágnak megvan a sajátossága, így mindegyik külön rákészülést, figyelmet igényel részemről, hogy sikerüljön a saját igényeimnek, a szerkesztők és az olvasók számára megfelelő fotók elkészítése, az esemény izgalmas ábrázolása, dokumentálása” – adta meg a választ kollégánk.

Látványos nézőpontok

Az itt látható szűkebb merítésben is felidéződnek különleges pillanatok, mint a lánykérés a pályán, jól megválasztott szögek, látványos nézőpontok, összegabalyodott végtagok, mindent beleadó küzdelmek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában