Csobád

2020.01.15. 12:00

Csobádon is beindulhat a falugondnoki szolgálat

Megszépülhet a hivatal és hamarosan érkezik a falugondnoki busz.

Hudopkó József a falubusszal, hamarosan érkezik a falugondnoki busz is

Fotó: Bujdos Tibor

Megújulhat a csobádi polgármesteri hivatal épülete, és a településen elindulhat a falugondnoki szolgálat is, mesélte örömmel lapunknak Hudopkó József polgármester. Mint mondta, a Magyar Falu Program keretén belül nyertek 30 millió forintot a hivatal felújítására. Az épület jelenleg úgy néz ki, mintha félbehagyták volna az építését. De most lesz forrás a külső hőszigetelésére, vakolásra, színezésre, a nyílászárók cseréjére. Ezenkívül az északi oldalon egy új bejáratot szeretnének nyitni a kultúrterembe. Ez utóbbira is ráfér a renoválás. Itt burkolatot cserélnek majd, festenek és felújítják a színpadot. A forrás lehetőséget biztosít a parkoló bővítésére is.

Nagy segítség lesz a falugondnoki szolgálat beindítása. Eddig erre nem volt lehetőség Csobádon, mert 600 főnél nagyobb a település. De most már a népesebb községekben is működhet a szolgálat, sorolta Hudopkó József. A falubuszuk mellé vásárolhatnak egy falugondnoki buszt 15 millió forint értékben. Támogatást kapnak a jármű üzemeltetésére és egy sofőr alkalmazására. Eddig közmunkásbért kapott a buszvezető, de ezek után rendes munkabér jár neki. A buszok szállítják majd az ebédet Ináncsról a gyerekeknek és az időseknek. A gyógyszervásárlásban is a falugondnok segít majd, hiszen gyógyszertár legközelebb Forrón található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában